Advertisement

Bancnotă de 50 de leva falsă descoperită la P.T.F. Calafat

Calafat News
luni, noiembrie 17, 2014 | 11:57 Last Updated 2014-11-17T09:57:33Z

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat au descoperit  un cetăţean bulgar care a intenţionat să achite taxa de pod cu o bancnotă falsă de 50 de leva.

   În data de 16.11.2014, în jurul orei 13.30, la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat  pentru a intra în ţară cetăţeanul bulgar Filipov B., în vârstă de 22 de ani, la volanul unui autocamion marca Mercedes.

După efectuarea controlului de frontieră, şoferul autocamionului, intenţionând să plătească taxa de pod la casierul de la casa de taxare, a înmânat acestuia o bancnotă de 50 de leva. 
În urma examinării bancnotei, s-a constatat faptul că aceasta nu prezintă elasticitatea uneia autentice, iar în urma verificării cu dispozitivul automat de citire, acesta nu a recunoscut bancnota.
Cetăţeanul bulgar a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că bancnota este falsă şi că a primit-o ca rest în Bulgaria. 

Bancnota  a fost reţinută pe bază de dovadă în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de punere în circulaţie de valori falsificate.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Bancnotă de 50 de leva falsă descoperită la P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement