Advertisement

UE cofinanţează proiecte de 24,5 mil. lei pentru dezvoltarea porturilor Calafat şi Galaţi

Calafat News
joi, noiembrie 06, 2014 | 15:15 Last Updated 2014-11-06T13:17:57Z
FOTO: http://ciobanu-gigel.blogspot.ro/
Porturile din Calafat si Galati vor fi dezvoltate pe baza unor investitii de 22,6 milioane lei, respectiv 1,95 milioane lei, in cadrul unor programe de dezvoltare cofinantate cu bani europeni, prin Programul Operational Sectorial Transport 2007-2013.

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial "Transport" 2007 - 2013 si Compania Nationala Administratia Porturilor Dunarii Fluviale Giurgiu au semnat miercuri un contract de finantare pentru un proiect de extindere a infrastructurii si sistematizarea dispozitivului feroviar al portului Calafat.

"Obiectivul principal al proiectului (faza I) il constituie extinderea infrastructurii portului Calafat, cuprinzand lucrarile hidrotehnice, dupa cum urmeaza: modernizarea danei 4 si extinderea acesteia cu 30 m si constructia unei noi dane, respectiv dana 5, in lungime de 130 m, precum si instalatiile electrice, de alimentare cu apa si canalizare aferente", se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor, conform Mediafax.

Proiectul are un buget total de 22,6 milioane lei, din care 11,2 milioane lei constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana, restul sumei fiind asigurata de la bugetul de stat. Lucrarile vor dura pana in septembrie 2015.

Totodata, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial "Transport" si Compania Nationala Administratia Porturilor Dunarii Maritime Galati au semnat la inceputul saptamanii un contract de finantare pentru proiectul "Program strategic de dezvoltare a portului Galati". Programul va contine un studiu de piata, un plan strategic al portului si un plan de actiune, consultari publice si conceptul de realizare a materialelor de promovare.

Sursa:wall-street.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • UE cofinanţează proiecte de 24,5 mil. lei pentru dezvoltarea porturilor Calafat şi Galaţi

Trending Now

Advertisement