Festivalul "Juvelnicul cu Rânduieli". Cea mai bună ciorbă de peşte a fost premiată

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
FOTO: Ionel Dumitrescu
Cele mai bune preparate din peşte au putut fi degustate weekendul acesta, în Dolj, la Ciupercenii Vechi. Aici a avut loc festivalul Juvelnicul cu Rânduieli, proiect menit să promoveze turismul şI tradiţiile pescăreşti de pe malul Dunării. Participanţii de pe ambele maluri ale Dunării au degustat bucate alese din peşte şi numeroase feluri de ciorbă pescărească. Preparatele maeştrilor bucătari au fost supuse testului juriului.

Trei dintre cei mai pricepuţi bucătari şi pescari totodată şi-au dat concursul pentru a pregăti cea mai bună ciorbă tradiţională de peşte. Această a fost împărţită apoi tuturor celor prezenţi în târgul din Ciupercenii Vechi veniţi special pentru festival sau atraşi pur şI simplu de aburul îmbietor degajat din ceaune, dar şi muzica de petrecere.

''Mi s-a părut o ciorbă excelentă, bună. De la doamna Nicola am gustat.

-Sunt 3 ciorbe la concurs.

-Da, una am gustatde la mine, restul nu.

-Şi v-a plăcut?

-Foarte bună.'', a spus un vizitator.

''În oraşele dunărene peştele este mâncare de bază şi acum avem ocazia să arătăm că facem mâncare bună.'', a spus Constantin Chiriţescu, participant la concursul "Cea mai bună ciorbă de peşte".

Un juriu a decernat şi premiul pentru cea mai bună ciorbă, însă oaspeţii au fost invitaţi imediat să viziteze expoziţia culinară. Aici au fost degustate ştiuca umplută, plachia, crapul cu orez, dar şi cârnaţii, chiftelele şi sarmalele din carne de peşte.

Juvelnicul cu rânduieli este la a 3-a ediţie iar organizatorii spun că faima festivalului a ajuns deja în multe localităţi de pe ambele maluri ale Dunării.

''Suntem bucuroşi că am venit aici şi aşteptăm să vină să ne întoarcă invitaţia, să vină şi ei pe la noi.'', a declarat Iovan Petrovici, un invitat din Serbia.

''Peştele este numai un simbol, dar prietenia şi tot ce se întâmplă între noi din inimă este cel mai mare simbol. Cu mare plăcere şi mare dragoste.'', a precizat Chirilov Velicko, consilier judeţean Vidin.

Autorităţile din Calafat şi din comunele limitorfe spun că tradiţiile pescăreşti pot fi un element menit să dezvolte turismul din zonă.

''O ocazie de etalare artistică a tradiţiilor noastre.'', a precizat Mircea Guţă, primarul oraşului Calafat.

Festivalul a continuat până în noapte târziu cu spectacole de muzică şi mult peşte pus la prăjit.

sursa:digi24.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.