Masterplanul pentru implementarea turismului durabil în Sud-Vestul şi Nord-Vestul Dunării de Jos

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Asociația Transfrontalieră e(quilibrum) – Environment (AteE) din Craiova a implementat în perioada iunie 2013 – decembrie 2014 proiectul „Parteneriatul transfrontalier strategic pentru turism durabil al regiunilor din sud-vestul și nord-vestul Dunării de Jos“. Acesta a avut drept scop influențarea procesului dezvoltării economice și sociale durabile a zonei, care cuprinde județele Mehedinți, Olt, Dolj – România și districtele Vidin, Montana, Vratsa, Pleven – Bulgaria.

„Este o zonă în care credem că avem multe lucruri frumoase de arătat întregii lumi, prea puțin cunoscute. Pe de altă parte, este o zonă care necesită investiții majore pentru a putea fi pusă în valoare.
În cadrul acestui proiect, am reușit să realizăm un masterplan pentru dezvoltarea regiunii, care înseamnă ceva mai mult decât o strategie de dezvoltare, e și o listă de proiecte care se pot realiza, pot fi finanțate prin fonduri structurale pe malul stâng și drept al Dunării. Proiectele, în totalitatea lor, sunt prezentate în cadrul masterplanului pe domenii de activitate și corelate între ele, pentru ca totul unitar să ducă la dezvoltarea zonei din punct de vedere turistic. Pe de altă parte, s-a realizat un catalog.



Am putut deja să-l distribuim la un număr însemnat de ambasade, de reprezentanți din multe țări europene, delegații care au fost prezente în această zonă. Au luat cunoștință și despre conferința finală care s-a desfășurat la Calafat, delegații care pe lângă albumul pe care l-au primit au văzut și o parte din realitățile acestei zonei. În cadrul proiectului s-a realizat și un film de prezentare al frumuseţilor turistice din zonă, cât și potențialul de investiții.
Filmul, ca și celelalte produse, sunt adresate nu numai potențialilor turiști şi firmelor de turism, ci și celor care vor să investească în această zonă“, a precizat Gabriel Vlăduț, președintele AteE.

Pe lângă realizarea masterplanului, a catalogului și filmului de prezentare, activitățile proiectului au cuprins și semnarea unui parteneriat strategic între toți factorii interesați în promovarea turismului din aria-țintă a proiectului, activități de cercetare-documentare, realizarea de studii de oportunitate, conferințe transfrontaliere, întâlniri de lucru, sesiuni de training privind implementarea turismului durabil

Sursa:www.gds.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.