News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

INHGA: Debitele râurilor vor fi, în general. staționare, iar cotele apelor Dunării în scădere, în următoarele 24 de ore

INHGA: Debitele râurilor vor fi, în general. staționare, iar cotele apelor Dunării în scădere, în următoarele 24 de ore


Debitele râurilor vor fi, în general, staționare în următoarele 24 de ore, iar în ceea ce privește fluviul Dunărea, cotele apelor vor fi în scădere, până la 4.700 mc/secundă, sub media multianuală a lunii ianuarie, de 4.950 mc/secundă, informează Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor /INHGA/

Conform hidrologilor, în intervalul 3 — 4 ianuarie, ora 7,00, pe râuri debitele vor fi, în general, staționare, cu excepția cursului inferior al Mureșului, unde vor fi în scădere ușoară. Mici creșteri de niveluri și debite datorate precipitațiilor prevăzute, dar și a cedării apei din stratul de zăpadă se pot înregistra pe unele râuri mici din Crișana și Banat.

Formațiunile de gheață( (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) existente pe majoritatea râurilor se vor menține fără modificări importante, cu excepția unor râuri din Crișana și Banat, unde vor fi în ușoară diminuare și restrângere.

Prognoza INHGA relevă faptul că va predomina gheața la maluri, iar podul de gheață va fi prezent pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Crasna, Barcău, Târnava Mică, Bistrița, Bârlad și Prut. În plus, se va intensifica curgerea de năboi pe râurile din Maramureș, Transilvania și zonele de munte.

În ceea ce privește Dunărea, debitul la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) va fi în scădere, până la 4.700 mc/secundă, cu 250 mc/secundă sub media multianuală a lunii ianuarie (4.950 mc/s). De asemenea, pe tot sectorul aval de Porțile de Fier debitele vor fi în scădere.

sursa:agerpres.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu