Pompierii doljeni nu au avut tihnă de sărbători

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Nouă incendii stinse,  o intervenţie descarcerare, opt intervenţii asistenţă medicală de urgenţă aeriană  şi 61 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă. Este bilanţul intervenţiilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj în perioada Sărbătorilor Pascale.

Două incendii s-au produs vineri în Craiova şi Bârca. Niciunul dintre acestea nu a pus  probleme.

În data de 10.04.2015, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă  pentru   stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată pe un teren viran în mun. Craiova, str. Ardeal. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetaţie uscată, în urma acestuia au ars aproximativ 400 mp vegetaţie uscată. Cauza probabilă a incendiului fiind un  foc provocat în spaţii deschise. În data de 10.04.2015, S.V.S.U. Bârca a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei case de locuit, din com. Bârca, str. Aleea Parcului, nr.1.  Incendiul a fost stins fără probleme.
ISU Dolj

Sâmbătă, pompierii doljeni au fost chemaţi să lichideze incendii izbucnite la locuinţele oamenilor, sau la vegetaţie uscată. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

În data de 11.04.2015, Secţia Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul locuinţei cetăţencei Cornelia N., din com. Brădeşti, sat Tatomireşti, str. Teilor. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la acoperişul casei, existând posibilitatea de propagare la întreaga locuinţă. În urma acestuia a ars acoperişul confecţionat din lemn cu învelitoare de tablă pe o suprafaţă de aproximativ 3 mp. Cauza probabilă a incendiului fiind un scurtcircuit electric. În data de 11.04.2015, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă  pentru   stingerea unui incendiu izbucnit la reziduri menajere, pe un teren viran, în com. Coşoveni. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la reziduri menajere, în urma acestuia au  ars  aproximativ 2000 kg reziduri menajere. La intervenţie a participat şi S.V.S.U. Coşoveni. Cauza probabilă a incendiului fiind un  foc deschis în spaţii deschise. În data de 11.04.2015,  Secţia Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, în com. Goieşti, sat Ţandără. Incendiul a fost lichidat de cetăţeni, garda de intervenţie a fost întoarsă din traseu. În data de 11.04.2015, Garda Intervenţie Pompieri  Bechet a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (păier), proprietatea cetăţenei Ioana A., din oraşul Bechet, str. Fraţii Buzeşti. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la anexa gospodărească, existând posibilitatea de propagare la casa de locuit. În urma acestuia a ars anexa gospodărească pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp (în totalitate). Cauza probabilă a incendiului fiind un  foc deschis în spaţii deschise. În data de 11.04.2015, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru   stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată pe un teren viran, zona cartier Bordei. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetaţie uscată, în urma acestuia au ars aproximativ 1000mp vegetaţie uscată. Cauza probabilă a incendiului fiind un  foc deschis în spaţii deschise. În data de 11.04.2015, S.V.S.U. Dioşti a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit la plante furajere (coceni), în gospodăria cetăţeanului Gheorghe P., din com. Dioşti, sat Radomir, str. Vasile Alecsandri. În urma acestuia au ars aproximativ 500 kg plante furajere (coceni). În data de 11.04.2015, S.V.S.U. Teasc a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, în com. Teasc. În urma acestuia au ars aproximativ 1 ha vegetaţie uscată.
ISU Dolj

Şi în ziua de Paşte pompierii doljeni s-au luptat cu flăcările.

În data de 12.04.2015, Detaşamentul  Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru   stingerea unui incendiu izbucnit la compartimentul motor al unui autoturism, în com. Maglavit, str. Petrache Lupu. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la compartimentul motor, existând posibilitatea de propagare la întreg autoturismul. În urma acestuia a ars compartimentul motor în proporţie de 80 % şi anvelopele de la roţile faţă. Cauza probabilă a incendiului fiind un  scurcircuit electric (echipament de iluminat electric improvizat). În data de 12.04.2015, Secţia Pompieri Segarcea a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la plante furajere în gospodăria cetăţeanului Vasile R., din oraşul Segarcea, str. Deleni. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la plante furajere, existând posibilitatea de propagare la casa de locuit. În urma acestuia au ars  aproximativ 2500 kg plante furajere (paie şi coceni). Cauza probabilă a incendiului fiind jocul copiilor cu focul.
ISU Dolj

Luni,  Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit în Craiova, pe Calea Bucureşti, la un autoturism, proprietatea ceteţeanului Haralambie B. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la autoturism, existând posibilitatea de propagare la restu autoturismelor din parcare. În urma acestuia a ars autoturismul în proporţie de 90%, 2 anvelope şi o trusă cu scule.  Cauza probabilă a incendiului fiind folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Alte două incendii au avut loc luni în judeţ.

În data de 13.04.2015, Secţia Pompieri Craiova – Punct de lucru Filiaşi a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un imobil de locuit al cetăţencei Mariana P., din oraşul Filiaşi, str. Principală. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la acoperişul casei, existând posibilitatea de propagare la întreaga casă. În urma acestuia au ars aproximativ 500 kg materiale textile şi aproximativ 70 mp acoperişul  casei confecţionat din lemn cu învelitoare din tablă. Cauza probabilă a incendiului fiind o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată.  În data de 13.04.2015, S.V.S.U. Melineşti a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată în com. Melineşti, sat Odoleni. Au ars aproximativ 1000 mp vegetaţie uscată.
ISU Dolj

Pe de altă parte, tot luni,  Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit pentru salvarea unui tânăr de 19 ani  căzut într-o râpă cu adâncimea de aproape 8 m. “Victima prezenta traumatism membrul superior drept, a fost preluată de un echipaj S.A.J. Dolj şi transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova”- ISU Dolj

sursa:editie.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.