Un an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru 6.000 pachete de țigări de contrabandă

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Un craiovean de 24 de ani, reținut pe 24 de ore în urmă cu un an de polițiști, după ce a fost prins la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, la intrarea în țară, cu 6.000 pachete de ţigări netimbrate ascunse sub saci de ceapă, în mașină, a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității pentru infracțiuni la regimul vamal. Sentința a rămas definitivă ieri, la Curtea de Apel Craiova, instanță care a dispus ca inculpatul să achite 48.000 lei Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Dolj.

Reamintim că, în urmă cu un an, reprezentanții IPJ Dolj anunțau că polițiști ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj, cu suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) şi în colaborare cu Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Dolj – Sectorul Poliției de Frontieră Calafat, în noaptea de 8 spre 9 mai 2014, au oprit în Punctul de Trecere al Frontierei (PTF) Calafat, pe sensul de intrare în țară, un autovehicul marca Iveco la volanul căruia se afla Loredan Marian Șerban, de 24 de ani, din Craiova.

La controlul făcut în autovehicul poliţiştii au găsit, în mai multe cutii de carton ascunse sub saci cu ceapă, nu mai puțin de 6.000 pachete de țigări netimbrate. Ţigările au fost confiscate și predate Direcției Regionale pentru Accize și Operațiuni Vamale Craiova care a stabilit că valoarea de piață a acestora era de 100.000 lei. De asemenea, au fost indisponibilizate legumele, precum și autovehiculul folosit pentru transportul țigărilor din Bulgaria spre România. Tânărul a fost introdus în arestul IPJ Dolj. În baza probatoriului administrat de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj cel în cauză a fost introdus în arestul IPJ Dolj, pe bază de ordonanță de reținere pe 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

O zi mai târziu instanța a respins arestarea preventivă a tânărului, luând față de el măsura controlului judiciar. Cercetările au fost finalizate, iar pe 18 iunie 2014 Loredan Marian Șerban a fost trimis în judecată pentru infracțiuni la regimul vamal, mai exact contrabandă. Pe 8 decembrie 2014 Judecătoria Craiova l-a condamnat pe tânăr la un an și 6 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 2 ani, 60 de zile de muncă în folosul Primăriei Craiova și plata către Direcția Generală a Finanțelor Publice Dolj a sumei de 72.345 lei reprezentând contravaloarea taxelor vamale si fiscale, precum si a penalităților și a dobânzilor calculate  potrivit Codului de procedura fiscala, de la data săvârșirii faptei pana la data achitării integrale. În plus, Șerban are de achitat și 1.400 lei cheltuieli judiciare.

Instanța a respins însă solicitarea de menținere a sechestrului pe autovehiculul craioveanului în care s-au găsit țigările. Atât inculpatul, cât și Finanțele au declarat apel în cauză, soluționat ieri de Curtea de Apel Craiova. Instanța a menținut pedeapsa cu suspendare primită de Loredan Marian Șerban și i-a redus cuantumul sumei pe care o are de achitat la 48.050 lei. A admis însă solicitarea de instituire a sechestrului pe mașina tânărului. Sentința Curții de Apel Craiova este definitivă.

Sursa:cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.