Advertisement

COD GALBEN de ploi şi vânt în Banat, Oltenia şi Muntenia

Calafat News
vineri, octombrie 09, 2015 | 14:52 Last Updated 2015-10-09T12:26:44Z
Meteorologii au emis avertizări Cod galben de ploi însemnate cantitativ, frig şi ninsori, începând de mâine.

Prima avertizare intră în vigoare sâmbătă, ora 16.00 şi este valabilă până duminică, ora 10.00.

În intervalul menţionat, ploile se vor intensifica şi se vor extinde în jumătatea sudică a ţării. În Banat, Oltenia, nordul Munteniei, se vor cumula cantităţi de apă de 20...25 l/mp şi izolat, îndeosebi în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, peste 40...50 l/mp.

La munte, la peste 1800 m, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică (10/11 octombrie), precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Vântul se va intensifica în sud-vestul şi sudul teritoriului, cu viteze la rafală de 50...55 km/h, iar în sudul Bantului şi pe creste, va depăşi temporar 70 km/h.

Cea de-a doua avertizare intră în vigoare duminică de la ora 10.00 şi va fi valabilă până luni, ora 18.00.

În intervalul menţionat vor fi precipitaţii în toată ţara, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 50 l//mp, mai ales în jumătatea sudică şi în zonele de munte.

Vor fi ploi, dar în zona Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în zonele montane înalte din restul ţării, în jumătatea de nord a Moldovei şi trecător în estul şi sud-estul Transilvaniei.
Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, depăşind temporar 60...70 km/h, îndeosebi în sud, sud-est şi în zonele de munte.

Procesul de răcire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • COD GALBEN de ploi şi vânt în Banat, Oltenia şi Muntenia

Trending Now

Advertisement