Extrădarea femeii suspectate de acte de terorism prinsă la PTF Calafat,respinsă de Curtea de Apel

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Curtea de Apel Craiova a respins, ieri, cererea de extrădare a femeii de origine turcă, Zulfiye Bilgin, suspectată de acte de terorism pe teritoriul acestei ţări, arestată luna trecută. Femeia, având asupra sa un paşaport belgian şi legitimaţie din care rezulta că este jurnalistă în Belgia, a încercat să iasă din România pe la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, pe 14 septembrie a.c., însă poliţiştii bulgari au sesizat probleme la actele femeii, astfel că au oprit-o şi au predat-o poliţiştilor de frontieră doljeni, conform procedurilor. Belgia a confirmat că femeia este cetăţean belgian, iar judecătorii craioveni au dispus şi eliberarea ei din arest.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, ieri, cererea de extrădare a femeii de origine turcă, Zulfiye Bilgin, arestată luna trecută întrucât era dată în urmărire internaţională fiind suspectată de acte de terorism pe teritoriul acestui stat: „Constată că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru extrădare. Respinge cererea de extrădare formulată de autorităţile judiciare din Republica Turcia – Procuratura Generală Republicană Tunceli, privind persoana solicitată”, se arată în încheierea de şedinţă a Curţii de Apel Craiova, hotărârea nefiind însă definitivă. În plus s-a revocat şi măsura arestării preventive dispusă faţă de femeie pe 14 septembrie a.c. Asta pentru că autorităţile belgiene au confirmat faptul că Zulfiye Bilgin deţine cetăţenia belgiană.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, femeia a fost reţinută pe 14 septembrie la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat. Ea a trecut prin PTF Calafat, însă în partea bulgară, la controlul de frontieră, poliţiştii au sesizat că ceva nu este în regulă cu actele ei – prezentase un paşaport belgian şi o legitimaţie din care rezulta că ar fi jurnalist la un post de televiziune din aceeaşi ţară –, aşa că au returnat-o pe teritoriul României. Poliţiştii doljeni de frontieră au făcut verificări în bazele de date internaţionale, au constatat că o persoană cu semnalmentele sale şi cu acelaşi nume de familie era data în urmărire de statul turc pentru suspiciunea de terorism, astfel că au reţinut-o. A fost solicitat un echipaj de la IPJ Dolj care a preluat-o şi a prezentat-o Curţii de Apel Craiova, care i-a emis mandat de arestare.

sursa:cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.