ISU ”Oltenia” DOLJ: Proiectil exploziv descoperit pe strada General Dragalina din Craiova


În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea  a două incendii, 3 intervenții asistenţă medicală de urgenţă aeriană și 20 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

În data de 01.10.2015, ora 20.15,  Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la plante furajere (fân), proprietate domnului Cornel B., din com. Piscu Vechi, sat Pisculeţ. La  sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la plantele furajere depozitate în gospodărie, fără posibilități de propagare. În urma acestuia au ars aproximativ 5 tone de furaje (fân). Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului o  flacără (foc deschis în spaţii deschise).

În data de 02.10.2015, ora 01.42,  Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, proprietar Gheorghe G., în com. Sopot, sat Başcov. La  sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișul anexei gospodărești, cu posibilitate de propagare la casa de locuit. În urma acestuia au ars acoperişul din lemn a două anexe gospodăreşti pe aprox. 80 m2 Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului o  flacără (folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiu).

În data de 01.10.2015, ora 13.25, Echipa pirotehnică din cadrul I.S.U. Dolj a intervenit pentru ridicarea unui proiectil exploziv cal. 75 mm, descoperit de către Ştefan Bezergheanu în timp ce executa  săpături pentru îndreptarea gardului gospodăriei, în mun. Craiova,  str. General Dragalina. Operaţiunea de ridicare, asanare şi depozitare s-a desfăşurat fără probleme.

RECOMANDĂRI:

La găsirea muniţiei respectaţi următoarele reguli:

- NU o atingeţi, NU o loviţi şi NU o mişcaţi;

- NU o introduceţi în foc;

- NU o duceţi la fier vechi;

- NU încercati să demontaţi focoasele sau alte elemente componente;

- NU folosiţi muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;

- NU introduceţi în clădiri, încăperi sau locuinţe muniţiile descoperite neexplodate;

- Discutaţi cu copiii toate aceste reguli preventive şi explicaţi-le pericolul la care s-ar putea expune dacă nu le respectă;

- Anunţaţi imediat organelle de politie, autorităţile administraţiei publice locale sau sunaţi la numărul unic pentru apeluri de urgenţă, 112;

- Respectaţi regulile si măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea de muniţii neexplodate.

    Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

- asistenţă medicală de urgenţă aeriană – 3

- asistenţă medicală de urgenţă – 20

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 1 intervenţie.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 7 intervenţii.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 2 intervenţii.

Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 4 intervenţii.

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 1 intervenţie.

Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 5 intervenţii.BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru

Situaţii de Urgenţă ”Oltenia” DOLJ

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
Acest site folosește cookie-uri de la Google pentru livrarea serviciilor și analizarea traficului. Adresa dvs. IP și programul user agent sunt trimise către Google împreună cu valorile privind performanța și securitatea pentru asigurarea calității serviciului, generarea statisticilor de utilizare, detectarea și remedierea abuzurilor.
Oops!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.