Advertisement

Statul pierde zilnic bani la Vama Calafat

Calafat News
miercuri, noiembrie 04, 2015 | 15:23 Last Updated 2015-11-04T13:35:14Z

Statul pierde în continuare bani la punctul de trecere a frontierei Calafat. Vehiculele care depășesc gabaritul impus de lege și ar trebui să plătească taxe, circulă în prezent fără probleme pe teritoriul României. Şi asta pentru că punctul de control al Companiei Naţionale de Drumuri nu a fost dat încă în folosinţă. Aproximativ 30.000 de TIR-uri trec, în fiecare lună pe aici.
Compania Națională de Drumuri a cheltuit anul acesta 2,5 milioane de lei pentru construcția unui punct de control pentru TIR-uri, însă lucrarea trebuie refăcută pentru că au fost găsite mai multe nereguli în momentul efectuării recepției.

Principala problemă este legată de platforma pe care opresc TIR-uri pentru a fi cântărite. Aceasta nu este conformă proiectului, iar cântarul ar putea face măsurători greșite, așa că CNADNR a impus companiei să refacă platforma.Între timp, sute de companii de transport aleg să treacă cu marfa din Vama Calafat pentru că aici nu le verifică nimeni tonajul. Platforma de cântărire nu a fost prevazută în proiectul podului inaugurat în urmă cu doi ani.


sursa:digi24.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Statul pierde zilnic bani la Vama Calafat

Trending Now

Advertisement