Statul pierde zilnic bani la Vama Calafat

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Statul pierde în continuare bani la punctul de trecere a frontierei Calafat. Vehiculele care depășesc gabaritul impus de lege și ar trebui să plătească taxe, circulă în prezent fără probleme pe teritoriul României. Şi asta pentru că punctul de control al Companiei Naţionale de Drumuri nu a fost dat încă în folosinţă. Aproximativ 30.000 de TIR-uri trec, în fiecare lună pe aici.




Compania Națională de Drumuri a cheltuit anul acesta 2,5 milioane de lei pentru construcția unui punct de control pentru TIR-uri, însă lucrarea trebuie refăcută pentru că au fost găsite mai multe nereguli în momentul efectuării recepției.

Principala problemă este legată de platforma pe care opresc TIR-uri pentru a fi cântărite. Aceasta nu este conformă proiectului, iar cântarul ar putea face măsurători greșite, așa că CNADNR a impus companiei să refacă platforma.



Între timp, sute de companii de transport aleg să treacă cu marfa din Vama Calafat pentru că aici nu le verifică nimeni tonajul. Platforma de cântărire nu a fost prevazută în proiectul podului inaugurat în urmă cu doi ani.


sursa:digi24.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.