Advertisement

Ion Prioteasa, la întâlnirea cu delegaţia bulgară: / „Vom aborda punctual proiectele pe care le putem iniţia şi derula împreună”

Calafat News
sâmbătă, februarie 20, 2016 | 06:32 Last Updated 2016-02-20T04:32:48Z

Preşedintele Consiliului Judeean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a primit, ieri, vizita unei delegaţii a municipalităţii din Lom (Bulgaria), condusă de primarul localităţii, Penka Penkova, prilej cu care au fost discutate posibilităţile de colaborare în vederea implementării unor proiecte comune cu finanţare europeană în segmentul financiar 2014-2020.

Şeful administraţiei doljene a precizat că această întrevedere s-a concentrat asupra perspectivelor de atragere a finanţării nerambursabile pentru derularea unor demersuri în beneficiul comunităţilor de pe cele două maluri ale Dunării. „Am fost încântat de reîntâlnirea cu doamna primar Penka Penkova, cu atât mai mult cu cât prima iniţiativă majoră pe care Consiliul Judeţean Dolj a pus-o în operă cu fonduri obţinute printr-un program european de colaborare transfrontalieră s-a materializat în parteneriat cu autorităţile din Lom. De altfel, şi această întrevedere s-a concentrat asupra perspectivelor de atragere a finanţării nerambursabile pentru derularea unor demersuri în beneficiul comunităţilor de pe cele două maluri ale Dunării. Una dintre direcţiile către care ne îndreptăm atenţia vizează stimularea şi susţinerea mediului de afaceri, în vederea creării de locuri de muncă. Acest obiectiv rămâne prioritar, în condiţiile în care ne regăsim într-o regiune care se confruntă cu problema şomajului”, a mai spus Ion Prioteasa.


Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării

Preşedintele CJ Dolj a mai spus că un alt factor important pentru dezvoltarea zonei este reprezentat de infrastructura de transport. „Dorim să  îmbunătăţim infrastructura de transport şi ne dorim să o abordăm împreună cu municipalitatea din Lom. Ne punem mari speranţe în fondurile europene pe care le putem atrage prin Interreg V-A România – Bulgaria, program în cadrul căruia Consiliul Judeţean Dolj a depus deja, în parteneriat cu alte autorităţi şi instituţii din ţara învecinată, un număr de cinci proiecte, cu o valoare totală de aproape 40 de milioane de euro. O posibilitate importantă o conturează, în acelaşi timp, şi Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, care poate asigura o finanţare substanţială pentru rezolvarea unor probleme majore ale comunităţilor riverane. Discuţiile purtate astăzi au condus la stabilirea principalelor domenii de acţiune, astfel încât în cadrul următoarelor întâlniri vom aborda punctual proiectele pe care le putem iniţia şi derula împreună“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Alături de preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, la întrevederea desfăşurată vineri, în sala de şedinţe a instituţiei, a participat directorul Direcţiei Afaceri Europene, Ileana Măjină, în timp ce partea bulgară a fost reprezentată de primarul municipalităţii din Lom, Penka Penkova, şi de viceprimarul Valentin Evtimov.

sursa:cvlpress.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Ion Prioteasa, la întâlnirea cu delegaţia bulgară: / „Vom aborda punctual proiectele pe care le putem iniţia şi derula împreună”

Trending Now

Advertisement