Advertisement

Şi-a ucis partenerul de pahar lovindu-l cu scaunul în cap

Calafat News
miercuri, februarie 24, 2016 | 06:41 Last Updated 2016-02-24T04:41:14Z

Un bărbat de 70 de ani, din Calafat, a fost arestat preventiv pe 30 de zile, în baza mandatului emis luni pe numele său de Tribunalul Dolj, pentru comiterea infracţiunii de omor. Bărbatul a băut cu un consătean în vârstă de 67 de ani, apoi s-au luat la ceartă. În timpul discuţiilor, autorul şi-a lovit partenerul de pahar cu pumnul şi i-a dat cu scaunul în cap până n-a mai mişcat.

Fapta s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Calafat. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii şi procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au fost anunţaţi duminică după-amiază, de o femeie din localitate, că şi-a găsit vecinul, pe Constantin Pelhal, de 67 de ani, mort în casă, plin de sânge.

O echipă de cercetare s-a deplasat la faţa locului, în urma cercetărilor efectuate stabilindu-se că moartea victimei a fost violentă, fapt confirmat şi de autopsia efectuată ulterior. A fost demarată o anchetă, oamenii legii reuşind să-l identifice pe autorul faptei, respectiv Mihai Coviţă, de 70 de ani, tot din Calafat. Se pare că cei doi au băut împreună, la locuinţa victimei, şi după mai multe pahare cu alcool spiritele s-au încins, cei doi luându-se la ceartă.

Coviţă l-a lovit cu pumnul pe partenerul său de pahar, apoi a pus mâna şi pe un scaun cu care l-a pocnit în cap până când victima n-a mai mişcat. A plecat apoi acasă şi s-a culcat. Anchetatorii l-au ridicat duminică, l-au adus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, unde a fost audiat de procurorul de caz, care a emis apoi ordonanţă de reţinere pe numele acestuia.

Luni, 22 februarie a.c., Mihai Coviţă a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă care a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru comiterea infracţiunii de omor: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului COVIŢĂ MIHAI, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 22.02.2016 şi până la data de 22.03.2016, inclusiv. Dispune emiterea, de îndată, a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul COVIŢĂ MIHAI. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 22.02.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. Inculpatul a formulat contestaţie, care se va judeca la Curtea de Apel Craiova.

sursa:cvlpress.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Şi-a ucis partenerul de pahar lovindu-l cu scaunul în cap

Trending Now

Advertisement