News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

ISU Dolj recrutează voluntari

ISU Dolj recrutează voluntari


Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj anunţă că participă la campania de voluntariat „Salvator din pasiune”, campanie organizată de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, având la bază beneficiile activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă lansează semenilor o provocare, aceea de a deveni voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din România. Proiectul se va derula în perioada 10 mai – 29 iulie a.c., interval de timp structurat în trei etape:

 • perioadă de recrutare şi înscrieri: 10.05 - 17.06.2016
 • perioadă pentru analiza dosarului este: 20.06 – 08.07.2016;
 • perioada destinată încheierii contractelor de voluntariat este 11.07 – 29.07.2016.


Analiza dosarelor candidaţilor se va efectua de către IGSU, împreună cu  reprezentanţi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Voluntarul este persoana care îndeplineşte următoarele condiţii la  înscrierea pentru activitatea de voluntariat:


 1. vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
 2. apt din punct de vedere medical;
 3. să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea de infracţiuni cu intenţie;
 4. să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul serviciilor.
 5. activitate de voluntariat este o activitate fără scop lucrativ şi fără remuneraţie.


În cadrul activităţii de recrutare şi înscriere candidatul trebuie să prezinte un dosar care să cuprindă următoarele documente:


 1. cerere de înscriere;
 2. certificat de cazier judiciar (doar pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani);
 3. copie după actul de identitate;
 4. aviz psihologic;
 5. act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare;
 6. adeverinţă medicală cu menţiunea „apt pentru efort fizic” sau „apt pentru muncă”;
 7. acordul părinţilor/tutorelui legal, doar pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.


Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute la numărul de telefon  0251.510.126  sau  accesând site-ul  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj. www.isudolj.ro şi site-ul  Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă  www.igsu.ro

Recrutare şi înscrierea voluntarilor se efectuează în perioada sus menţionată ( 10.05 - 17.06.2016 ) la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu