Advertisement

Peste 10.000 de oameni la Sărbătoarea Bujorului, în pădurea Pleniţa

Calafat News
luni, mai 16, 2016 | 05:32 Last Updated 2016-05-16T02:32:38Z

Cea de a 46-a ediţie a Sărbătorii Bujorului, desfăşurată ieri, a adunat peste 10.000 de  persoane. «Încă din 1970, în a doua jumătate a lunii mai, când înfloreşte bujorul de silvostepă – paeonia peregrina –, comuna noastră de suflet, Pleniţa, sărbătoreşte această manifestare unică în România.

Soarele este darnic cu noi, deşi zilele trecute vremea s-a jucat cu nervii agricultorilor. Poiana cu bujorii unicat se întinde pe circa 50 de hectare şi, de cum intrăm în pădure, ne întâmpină o „mare roşie”, în toată frumuseţea sa naturală», ne-a declarat Puiu Calafeteanu, primarul comunei Pleniţa.

Şi într-adevăr, pe un soare generos, ce a făcut ca termometrul să depăşească 22 de grade Celsius, cu un vânticel cald de primăvară purtător de miresme ale locului binecuvântat de natură, cei peste 10.000 de oameni veniţi să petreacă s-au desfătat cu muzică, bucate de sezon, mititei, bere.

Nici copiii nu au stat pe margine: spaţiile de joacă special amenajate au făcut deliciul acestora. Edilul ne-a mai mărturisit că, de la an la an, numărul turiştilor veniţi să vadă acest spectacol al naturii este tot mai mare. Semn că Pleniţa, o comună destul de dezvoltată economic, îşi respectă blazonul, aici, unde nu există palmă de pământ nelucrat, iar infrastructura de apă potabilă o deţine încă din anii 70.

sursa:cvlpress.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Peste 10.000 de oameni la Sărbătoarea Bujorului, în pădurea Pleniţa

Trending Now

Advertisement