News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Nu se vor mai plăti taxe de timbru pentru cartea de identitate şi cazier?

Nu se vor mai plăti taxe de timbru pentru cartea de identitate şi cazier?


Statul nu va mai cere taxă de timbru pentru cazier şi cartea de identitate. Taxele extrajudiciare de timbru cerute acum pentru eliberarea mai multor documente vor fi anulate, potrivit unui proiect de act normativ al Executivului.

Proiectul de act normativ are două prevederi esenţiale. În primul rând, „eliberarea sau preschimbarea actelor de identitate” şi „examinarea conducătorilor de autovehicule în vederea obţinerii permisului de conducere” nu mai sunt incluse pe lista serviciilor pentru care cetăţenii sunt obligaţi să plătească taxă de timbru extrajudiciar.

În al doilea rând, eliberarea cazierului judiciar este scutită explicit de plata taxei extrajudiciare de timbru.
O altă prevedere este aceea că oamenii vor putea plăti taxa de timbru şi cu cardul şi, mai important, chiar la instituţia care trebuie să elibereze actele pentru care trebuie să plătească taxa de timbru.

„Taxele extrajudiciare de timbru vor fi încasate în aceeaşi locaţie în care se încasează contravaloarea pentru serviciile supuse acestor taxe”, se arată în proiectul de act normativ. Până acum, această prevedere nu era obligatorie.

sursa:giurgiuveanul.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu