„Curcubeul toamnei”, în versuri şi pictură

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
La Casa de Cultură Calafat va avea loc mâine, 23 noiembrie, ora 17.00, evenimentul de lansare a cărţii „Curcubeul toamnei”, semnată poetul şi folkistul Dan Vană (versuri) şi de Cristina Vană – educatoare la Grădiniţa nr. 1 Calafat (coordonator ilustraţii), şi publicată recent la Editura SEMNE, din Bucureşti. Cu acelaşi prilej, în Sala „Marin Sorescu” se va deschide expoziţia de pictură cu acelaşi titlu, „Curcubeul toamnei”, cuprinzând lucrări realizate de micii artişti membri ai Cercului de pictură coordonat de Cristina Vană. Și-au anunţat participarea Letiţia Sterian, Clara Mărgineanu, Luminiţa Tucă, Liliana Hinoveanu, Spiridon Popescu, Cristian Buică, Nicolae D. Vlădulescu şi Constantin Stana.

„Cartea are o concepţie unitară, fiecare strofă este aşezată cu rost alături de o lucrare. Picturile sunt realizate de copii foarte talentaţi, ale căror vârste incredibile sunt precizate. Viziunea plastică a micilor artişti, membri ai cercului de pictură coordonat de Cristian Vană, este uluitoare. Talentul copiilor, şlefuit de îndrumările sufletistei lor profesoare, este rupt din curcubeu. Crâmpeie de suflet fraged, transpus în forme şi culori, l-au inspirat fericit pe Dan Vană”, scrie jurnalista şi poeta Clara Mărgineanu în prefaţa cărţii.

„Amplul poem despre curcubeul toamnei mi-a oferit o lectură atât de plăcută încât nu m-am mulţumit să-l citesc doar o singură dată, ci de mai multe ori. Am încercat să ghicesc de unde vine plăcerea acestei lecturi. Răspunsul nu a fost prea greu de aflat: Dan Vană scrie o poezie lipsită de zorzoane  inutile, o poezie trăită, o poezie care transmite o stare sufletească transparentă şi de largă sensibilitate”, adaugă poetul Spiridon Popescu.

Tot la Editura SEMNE, Dan Vană publica, în 2013, cartea „Mărţişoare pentru copii, părinţi şi educatoare”, lansarea fiind, de asemenea, însoţită de o expoziţie de desene ale copiilor calafeteni.

sursa:cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.