Advertisement

De ce apar durerile de cap: explicaţia medicilor

Calafat News
luni, ianuarie 23, 2017 | 08:54 Last Updated 2017-01-23T06:54:22Z

Durerile de cap sau migrenele pot apărea şi din cauza lipsei unor vitamine din organism. Medicii spun că în momentul în care ne confruntăm cu astfel de probleme este indicat să facem analize de sânge.

Specialiştii susţin că lipsa vitaminelor B6, B9, B12, D, din organism ne poate afecta destul de serios, iar din această cauză pot apărea durerile de cap şi migrenele. Medicii susţin că este indicat să facem analize de sânge atunci când apar astfel de probleme pentru a depista din timp cauza.

 „Alimentaţia dezechilibrată poate să fie motivul principal al apariţiei migrenelor. Cafeaua, vinul, ciocolata, stafidele pot declanşa durerile de cap. Aceste stări pot apărea şi din cauza consumului excesiv de dulciuri, stresul, dar şi somul insuficient. Este bine să ştim că trebuie să evităm alimentele care conţin nitriţi şi coloranţi, deoarece nu fac altceva decât să înrăutăţească şi mai mult situaţia“, a spus medicul Tatiana Voicu.   

Cum ne dăm seama că durerile de cap apar din cauza lipsei vitaminelor:   - Lipsa de acid folic poate produce tulburări, printre care anemii, atac de panică, depresii, dar şi dureri de cap.

 - Lipsa vitaminei C din organism poate cauza dureri de ap sau migrene. Este implicată în absorţia fierului în organism, în meţinerea ţesutului conjunctiv, dar şi în detoxifierea organismului.   - Vitaminele B6 şi B12 susţin multe procese din organism şi lipsa lor duce la apariţia migrenelor.    

Medicii au mai precizat că migrenele afectează 17% dintre femei şi 6% dintre bărbaţi.  

 „Durerile de cap insuportabile pot fi însoţite de senzaţia de greaţă, vărsături şi fotofobie. Există şi anumite remedii naturale care ne pot scăpa de aceste migrene: masajul uşor pentru tâmple cu ulei de mentă, baia fierbinte, detoxifierea organismului sau oxigenarea creierului prin mişcare sau exerciţii fizice simple“, a mai spus medicul Tatiana Voicu.     

Orice probleme medicale aveţi, cel mai important este să cereţi sfatul unui medic.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • De ce apar durerile de cap: explicaţia medicilor

Trending Now

Advertisement