Un bărbat de 47 de ani, din comuna doljeană Cetate a fost arestat după ce şi-a bătut mama şi l-a ucis pe concubinul ei

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Un bărbat de 47 de ani, din comuna doljeană Cetate, a fost arestat preventiv pe 30 de zile, în cursul zilei de marţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi violenţă în familie. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi poliţiştii doljeni au stabilit că bărbatul, băut fiind, l-a lovit pe concubinul mamei sale, un localnic de 67 de ani, cu pumnii în zona feţei şi l-a tăiat la gât cu un cuţit, provocându-i leziuni de violenţă în urma cărora acesta a decedat, dar a lovit-o şi pe mama sa, cu pumnii şi cu o bâtă din lemn, provocându-i leziuni pentru vindecarea cărora necesită 45-50 zile de îngrijiri medicale.

Totul s-a petrecut în prima zi a acestui an, în comuna doljeană Cetate. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au coordonat cercetările în cauză, duminică, 1 ianuarie a.c., în jurul orei 17.00, pe fondul consumului de alcool, Marian Lican, 49 de ani, a avut un conflict cu mama sa, Ioana Mogoi, de 72 de ani, şi cu concubinul acesteia, Gheorghe Mitu, de 67 de ani, în imobilul celui din urmă, din satul Moreni, strada Teilor. În timpul scandalului, Marian Lican l-a luat la bătaie pe concubinul mamei sale, lovindu-l mai întâi cu pumnii. L-a înţepat apoi pe Gheorghe Mitu cu un cuţit cu prăsele din lemn, legate cu sârmă, pe care l-a luat de pe masa din încăpere. N-a scăpat de bătaie nici măcar mama sa, pe care a lovit-o cu un ciomag pe care l-a avut asupra sa.

Un vecin care îl căutase pe Marian Lican acasă la el a intrat, a văzut că acesta era agitat şi foarte tulburat, incoerent şi spunea că se duce să se spânzure, pentru ca îl tăiase pe Gheorghe Mitu. Vecinul a văzut că victima era tăiată la gât, şi sângera, a văzut-o şi pe mama lui Marian plină de vânătăi şi a vrut să sune la salvare. Nici femeia, nici concubinul ei nu l-au lăsat însă, bărbatul tăiat spunând că o să-i treacă până ziua următoare. Autorul a luat un alt cuţit de pe masă, ameninţând că se sinucide, astfel că vecinul i l-a luat din mână, l-a găsit şi pe cel folosit să-l înjunghie pe Mitu şi le-a aruncat în sala de la intrare, pentru ca Lican să nu le găsească, cele două cuţite fiind descoperite acolo de echipa de cercetare la faţa locului. Bărbatul le-a declarat anchetatorilor că apoi a plecat şi l-a anunţat pe un nepot de-al lui Mitu cu privire la incident, acesta spunându-i că are invitaţi şi că se va duce să vadă ce face Mitu mai târziu.

Luni, 2 ianuarie a.c., în jurul orei 13.00, Ioana Mogoi văzând că nu se mai trezeşte concubinul ei, l-a mişcat, şi-a dat seama că e mort, a ieşit din casă şi la poartă l-a observat pe un alt vecin, căruia i-a spus să vină repede că fiul ei l-a omorât pe Gheorghe Mitu. Bărbatul a intrat în casă şi a observat că victima era decedată în pat, plină de sânge pe faţă şi pe piept, dar şi pe haine, după care a sunat la 112, la fata locului sosind organele de poliţie şi ambulanţa. La examinarea amănunţită a cadavrului, s-a constatat ca prezintă o plagă tăiată superficială la nivelul arcadei stângi şi una înţepată în zona submandibulară stângă, înconjurată de hematom masiv laterocervical stânga.

A recunoscut comiterea faptelor

Potrivit concluziilor preliminare emise la de IML Craiova şi ataşate la dosarul cauzei, moartea numitului Mitu Gheorghe, în vârstă de 67 de ani, a fost violentă. S-a datorat şocului hemoragic urmarea unei plăgi tăiate înţepate submandibulare, cu interesare vasculară (singulară externă). Leziunile traumatice s-au putut produce prin lovire cu şi de corpuri dure, zgâriere şi lovire cu corp tăietor-înţepător (posibil cuţit sau similar). Între leziune si deces (cea submandibulară) există legătură de cauzalitate directă. În ceea ce o priveşte pe Ioana Mogoi, medicii legişti au constatat că „prezintă leziuni traumatice ce pot data din 01/02.01.2017. Au putut fi produse prin lovire cu corp dur şi compresiune cu mâna. Necesită 45-50 zile de îngrijiri medicale”. Asupra punerii în primejdie a vieţii femeii, medicii legişti au precizat că se vor pronunţa după efectuarea tuturor investigaţiilor complementare.

Marian Lican a fost reţinut luni, 2 ianuarie a.c., a fost dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi audiat, recunoscând comiterea faptelor, şi a fost reţinut pentru 24 de ore în baza ordonanţei emise de procuror. Marţi, 3 ianuarie a.c., a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de omor şi violenţă în familie, propunere admisă de instanţă, care a emis pe numele său mandat de arestare pentru 30 de zile: „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj cu privire la inculpatul Lican Marian. În baza art. 226 rap la art. 223 alin 2 Cpp Dispune arestarea preventivă a inculpatului LICAN MARIAN, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 03.01.2017, până la data de 01.02.2017, inclusiv. În baza art. 230 C.proc.pen. Dispune emiterea, de îndată, a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul LICAN MARIAN. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 03.01.2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

sursa:cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.