Fostul primar din Calafat, condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare pentru mită și abuz în serviciu

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Fostul primar al oraşului Calafat Mircea Guță a fost condamnat, marți, de magistrații Tribunalului Dolj la cinci ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Craiova.

Completul de judecată al Tribunalului Dolj a considerat că fostul edil al oraşului Calafat se face vinovat de luare de mită şi abuz în serviciu, acesta primind o maşină de lux, fiind condamnat la cinci ani şi patru luni închisoare cu executare. Tot în acest dosar a mai condamnat la trei ani de închisoare cu executare şi afaceristul Constantin Coman, acuzat de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată. 

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Craiova l-au trimis în judecată în iulie 2014 pe Mircea Guță, după ce edilul ar fi dispus achiziționarea mai multor bunuri și materiale din bugetul primăriei, prin achiziție directă, de la firmele administrate de omul de afaceri Constantin Coman. 

„La finele anului 2008, inculpatul Guță Mircea Marinel a pretins și primit de la inculpatul Coman Constantin un autoturism Chrysler, pentru a-și exercita puterea de decizie în interiorul Primăriei municipiului Calafat, în scopul derulării, cu încălcarea legislației privind achizițiile publice, a unor relații comerciale între instituția publică și societățile comerciale administrate de inculpatul Coman Constantin”, se menționa în rechizitoriul procurorilor.

Astfel, bugetului local al municipiului Calafat a fost prejudiciat cu suma de 403.041 euro.

sursa:lupamea.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.