News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Fostul primar din Calafat, condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare pentru mită și abuz în serviciu

Fostul primar din Calafat, condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare pentru mită și abuz în serviciu


Fostul primar al oraşului Calafat Mircea Guță a fost condamnat, marți, de magistrații Tribunalului Dolj la cinci ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Craiova.

Completul de judecată al Tribunalului Dolj a considerat că fostul edil al oraşului Calafat se face vinovat de luare de mită şi abuz în serviciu, acesta primind o maşină de lux, fiind condamnat la cinci ani şi patru luni închisoare cu executare. Tot în acest dosar a mai condamnat la trei ani de închisoare cu executare şi afaceristul Constantin Coman, acuzat de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată. 

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Craiova l-au trimis în judecată în iulie 2014 pe Mircea Guță, după ce edilul ar fi dispus achiziționarea mai multor bunuri și materiale din bugetul primăriei, prin achiziție directă, de la firmele administrate de omul de afaceri Constantin Coman. 

„La finele anului 2008, inculpatul Guță Mircea Marinel a pretins și primit de la inculpatul Coman Constantin un autoturism Chrysler, pentru a-și exercita puterea de decizie în interiorul Primăriei municipiului Calafat, în scopul derulării, cu încălcarea legislației privind achizițiile publice, a unor relații comerciale între instituția publică și societățile comerciale administrate de inculpatul Coman Constantin”, se menționa în rechizitoriul procurorilor.

Astfel, bugetului local al municipiului Calafat a fost prejudiciat cu suma de 403.041 euro.

sursa:lupamea.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu