Advertisement

Nouăsprezece irakieni depistaţi în două autoturisme, în apropierea malului Dunării

Calafat News
duminică, septembrie 10, 2017 | 13:22 Last Updated 2017-09-10T10:37:45Z

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Dolj şi S.P.F. Calafat, în cooperare cu lucrători din cadrul Poliției Municipiului Calafat, au depistat nouăsprezece cetăţeni irakieni care, după ce au trecut fluviul Dunărea cu barca, au fost preluaţi de către trei cetăţeni bulgari, încercând astfel să intre ilegal în România.

În data de 08.09.2017, pe timpul executării unei misiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontieră Dolj au observat două autoturisme care se deplasau de la malul Dunării, pe direcţia km.fl.796, spre comunicaţia Calafat-Craiova.

Poliţiştii de frontieră au încercat să oprească autoturismele în trafic, dar conducătorii auto au ignorat semnalele regulamentare, continuându-si deplasarea cu viteză. S-a procedat la urmărirea autoturismelor în cauză, iar după aproximativ 12 km unul dintre autoturisme a fost blocat.

Şoferul a abandonat mijlocul de transport şi a fugit spre vegetaţia din zonă, fiind reţinut imediat de către poliţiştii de frontieră. La controlul autoturismului, înmatriculat în Bulgaria, au fost depistaţi în interior şi în portbagaj 12 cetăţeni irakieni, 7 adulţi şi 5 copii.

În același timp, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Calafat cu sprijinul lucrătorilor Poliţiei Municipiului Calafat au depistat pe raza localităţii Calafat și al doilea  autoturism, marca Audi, cu numere de înmatriculare bulgărești.

La vederea autorităţilor, ocupanţii autovehiculului, respectiv 2 cetăţeni bulgari și 7 cetățeni irakieni (5 bărbați, o femeie și un minor), au abandonat autoturismul şi au încercat să fugă, fiind reţinuţi de către poliţişti.

În cadrul cercetărilor preliminare s-a stabilit ca întregul grup de migranţi, format din 19 cetățeni irakieni, a traversat fluviul Dunărea cu barca şi a fost preluat de către cei trei cetățeni bulgari, cu intenția de a ajunge într-un stat din spațiul Schengen, plătind pentru această “călătorie” suma de 19.000 de euro.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv de complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, cetățenii bulgari și irakieni fiind predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare conform protocolului româno-bulgar, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. Cele două autoturisme au fost indisponibilizate la sediul STPF Dolj.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Nouăsprezece irakieni depistaţi în două autoturisme, în apropierea malului Dunării

Trending Now

Advertisement