Nouăsprezece irakieni depistaţi în două autoturisme, în apropierea malului Dunării

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Dolj şi S.P.F. Calafat, în cooperare cu lucrători din cadrul Poliției Municipiului Calafat, au depistat nouăsprezece cetăţeni irakieni care, după ce au trecut fluviul Dunărea cu barca, au fost preluaţi de către trei cetăţeni bulgari, încercând astfel să intre ilegal în România.

În data de 08.09.2017, pe timpul executării unei misiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontieră Dolj au observat două autoturisme care se deplasau de la malul Dunării, pe direcţia km.fl.796, spre comunicaţia Calafat-Craiova.

Poliţiştii de frontieră au încercat să oprească autoturismele în trafic, dar conducătorii auto au ignorat semnalele regulamentare, continuându-si deplasarea cu viteză. S-a procedat la urmărirea autoturismelor în cauză, iar după aproximativ 12 km unul dintre autoturisme a fost blocat.

Şoferul a abandonat mijlocul de transport şi a fugit spre vegetaţia din zonă, fiind reţinut imediat de către poliţiştii de frontieră. La controlul autoturismului, înmatriculat în Bulgaria, au fost depistaţi în interior şi în portbagaj 12 cetăţeni irakieni, 7 adulţi şi 5 copii.

În același timp, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Calafat cu sprijinul lucrătorilor Poliţiei Municipiului Calafat au depistat pe raza localităţii Calafat și al doilea  autoturism, marca Audi, cu numere de înmatriculare bulgărești.

La vederea autorităţilor, ocupanţii autovehiculului, respectiv 2 cetăţeni bulgari și 7 cetățeni irakieni (5 bărbați, o femeie și un minor), au abandonat autoturismul şi au încercat să fugă, fiind reţinuţi de către poliţişti.

În cadrul cercetărilor preliminare s-a stabilit ca întregul grup de migranţi, format din 19 cetățeni irakieni, a traversat fluviul Dunărea cu barca şi a fost preluat de către cei trei cetățeni bulgari, cu intenția de a ajunge într-un stat din spațiul Schengen, plătind pentru această “călătorie” suma de 19.000 de euro.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv de complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, cetățenii bulgari și irakieni fiind predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare conform protocolului româno-bulgar, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. Cele două autoturisme au fost indisponibilizate la sediul STPF Dolj.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.