DUMINICĂ TRECEM LA ORA DE IARNĂ!

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, ceea ce înseamnă că noaptea de 28 spre 29 octombrie va fi mai lungă • trecerea la ora Europei Orientale nu modifică mersul trenurilor în vigoare

În acest weekend, nu uitaţi să vă potriviţi ceasurile pentru a reveni la ora standard! Duminică, 29 octombrie, ora 04.00 va deveni ora 03.00, context în care noaptea respectivă va fi cea mai lungă din an.
Trecerea la ora de iarnă înseamnă, de fapt, revenirea la ora oficială standard. Aceasta este modificată în fiecare primăvară, în luna martie, când trecem la ora de vară - ceasurile sunt date atunci cu o oră înainte.

Sistemul de modificare a orelor are ca scop folosirea cât mai eficientă a luminii soarelui, pentru ca principalele activităţi umane să se poată desfăşura cât mai mult în timpul zilei. Ideea de schimbare a orelor a fost propusă în 1895 şi implementată în timpul Primului Război Mondial. În România, ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în 1932.

În altă ordine de idei, compania CFR Călători a făcut precizarea că trecerea la ora Europei Orientale nu modifică mersul trenurilor în vigoare. Trenurile vor pleca din gări (staţiile din care se formează) după ora oficială de vară, până în noaptea de 28 spre 29 octombrie la ora 4.00, care devine ora 3.00. De la acel moment, toate trenurile de călători vor pleca la orele din Mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale.

Trenurile aflate în circulaţie după ora 4.00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinaţie.

sursa:obiectivbr.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.