Tehnologie de ultimă generaţie pentru controlul de frontieră, testată la Calafat

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Un sistem performant de control la frontieră a fost testat, timp de o săptămână, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, în cadrul Proiectului de Cercetare Dezvoltare „ABC Gates for Europe – ABC4EU”, proiect european în care României, prin Poliţia de Frontieră, îi revine rolul, unic în cadrul proiectului, de a asigura infrastructura terestră necesară implementării.

Proiectul pilot, la care participă 14 parteneri din şapte ţări europene, presupune utilizarea unui sistem automat la frontiera terestră, pentru verificarea documentelor de călătorie ale persoanelor și autoturismelor, capturarea live a imaginii faciale, capturarea imaginii faciale din cipul electronic al pașaportului, verificarea imaginii faciale și verificarea acestora prin interogarea unei baze de date.În perioada 29 ianuarie - 09 februarie 2018, în P.T.F. Calafat  - I.T.P.F. Giurgiu a fost testată funcționalitatea porților automate de control la frontiera terestră, în cadrul Proiectului de Cercetare Dezvoltare „ABC Gates for Europe – ABC4EU", coordonat de un consorţiu de firme şi autorităţi din şapte ţări europene.

Proiectul, cu un buget total de 16,8 milioane euro, îşi propune o abordare armonizată și modulară pentru controlul automatizat al frontierelor europene. Se urmăreşte testarea de noi tehnologii pentru dispozitivele mobile care permit autorităţilor de control la frontieră să verifice călătorii europeni, pe cei cu viză şi pe cei din ţările terţe într-un mod confortabil, rapid şi sigur.

Scopul este testarea și furnizarea unei soluții, pe de o parte pentru a facilita procedurile de control la frontieră pentru cetățenii care tranzitează frontierele Uniunii Europene şi, pe de altă parte, de a moderniza, accelera şi îmbunătăţi gestionarea frontierelor, respectând în același timp aspectele legate de protecția datelor și a vieții private. 


De asemenea, polițiștii de frontieră români au obținut o experiență în ceea ce privește tehnologia de ultimă generaţie în controlul documentelor, testată deja pe unele aeroporturi europene.

În alte etape ale proiectului, astfel de echipamente sunt testate în puncte de trecere a frontierei maritime şi aeroportuare din Spania şi Portugalia.


Acest proiect de cercetare, coordonat în România de Ministerul Afacerilor Interne, prin direcţia Generală pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, reunește reprezentanți ai industriei producătoare de sisteme și componente, instituții de cercetare, universități, autorități guvernamentale, precum și utilizatorii finali, fiind implicați 14 parteneri, din şapte state.


INFORMATII DE BACKGROUND

Durata totală a proiectului este de 51 de luni (01.01.2014 – 31.03.2018), României, prin P.F.R. revenindu-i rolul, unic în UE, de a asigura infrastructura implementării sistemului ABC4EU la frontiera terestră, respectiv la P.T.F. Calafat.

Proiectul presupune utilizarea unui sistem automat la frontiera terestră, unic la nivelul Uniunii Europene, pentru verificarea documentelor de călătorie ale persoanelor și autoturismelor, capturarea live a imaginii faciale, capturarea imaginii faciale din cipul electronic al pașaportului, verificarea imaginii faciale și verificarea acestora prin interogarea unei baze de date.


Participarea călătorilor la aceste teste se face pe baza de voluntariat, astfel că, în conformitate cu legislaţia naţională este necesar consimţământul cetăţeanului. Testele efectuate de către polițiștii de frontieră români se fac numai în scopul unei analize calitative, cu stricta respectare a cerinţelor legale în materie, certificate de autoritățile naționale pentru protecţia datelor cu caracter personal.

În punctul de trecere a frontierei PTF Calafat se regăsesc materiale informative (flyere) puse la dispoziţie de coordonatorul proiectului. Totodată, personalul Poliţiei de Frontieră Române a supravegheat procesul de testare a sistemului și a furnizat călătorilor clarificările necesare cu privire la scopul acestui proiect.


sursa / politiadefrontiera.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.