Latest

latest

Cetățean palestinian ascuns printre bagaje într-un autoturism, depistat la P.T.F. Calafat

luni, 20 august 2018

/ by Gigel Ciobanu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat – judeţul Dolj au descoperit, ascuns într-un autoturism, printre bagaje, un cetățean palestinian care intenţiona astfel să ajungă fraudulos în Belgia.

În data de 18.08.2018, în jurul orei 23.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autoturism, o femeie în vârstă de 70 de ani, cetățean belgian. Aceasta era însoţită de fiul său, în vârstă de 34 de ani, cetăţean palestinian, posesor al unui document de călătorie emis de Belgia.


Acţionând în baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a efectuat un control amănunțit asupra maşinii. Astfel, în interiorul mijlocului de transport, printre bagajele din spatele scaunului şoferului, a fost descoperită o persoană de sex masculin.

În cadrul cercetărilor preliminare, s-a stabilit că persoana în cauză este cetățeanul palestinian M.A., în vârstă de 28 de ani, solicitant de azil în Grecia.

Șoferul a declarat că l-a ascuns pe M.A. în maşină cu scopul de a-l ajuta să ajungă în Belgia, la familie.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno - bulgar, acestea au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

sursa:politiadefrontiera.ro
Don't Miss
Copyright © 2012-2018 Calafat News, All rights reserved!