78 de sticle cu alcool descoperite în cabina unui camion, la P.T.F. Calafat


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit în cabina unui camion 78 litri alcool, pe care un cetăţean din Lituania a încercat să le introducă ilegal în ţară.

În data de 20.12.2018, la ora 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat - judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui camion înmatriculat în Lituania, un cetăţean lituanian care transporta fructe (kiwi), din Grecia pentru o firmă din Kazahstan.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în cabina şoferului, 78 de sticle cu alcool a câte un litru fiecare, respectiv 54 litri de coniac, 18 litri de vodcă şi 6 litri de rachiu, toate sticlele având aplicat timbru fiscal R. Bulgaria.

La cercetări, şoferul camionului a declarat faptul că a cumpărat alcoolul din Bulgaria, fără să ştie că această cantitate intră sub regimul codului fiscal românesc.

Întreaga cantitate de alcool, a cărei valoare pe piață se ridică la suma totală de 6.240 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră au sesizat Autoritatea Vamală, care a reținut  cantitatea de alcool, iar persoana în cauză a fost sancționată conform prevederilor art.449, alin. 3, lit. a, din legea 227/2015 privind Codul fiscal al României.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.