News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

160 ani de la "Mica Unire", sărbătoriți la Calafat

160 ani de la "Mica Unire", sărbătoriți la Calafat


Calafetenii s-au reunit pentru a celebra 160 ani de la Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859 - moment de referință pentru toți românii în crearea statului național, unitar și suveran – România modernă, naţiune unită, demnă şi recunoscută în Europa.

Unirea Principatelor Române, prin dubla alegere a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în Moldova și Țara Românească, din anul 1859, a consfințit nașterea unei națiuni doar prin maturitate și echilibru în tratativele interne, prin abilitate politică și diplomatică, dar și prin perseverență în atingerea idealului comun.

Este responsabilitatea noastră morală, a fiecărui român să reflectăm la semnificaţia acestei zile istorice și să înțelegem că România contemporană suntem fiecare dintre noi, oriunde, uniţi prin sânge şi credință!


<< Mai multe imagini  >>
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu