160 ani de la "Mica Unire", sărbătoriți la Calafat


Calafetenii s-au reunit pentru a celebra 160 ani de la Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859 - moment de referință pentru toți românii în crearea statului național, unitar și suveran – România modernă, naţiune unită, demnă şi recunoscută în Europa.

Unirea Principatelor Române, prin dubla alegere a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în Moldova și Țara Românească, din anul 1859, a consfințit nașterea unei națiuni doar prin maturitate și echilibru în tratativele interne, prin abilitate politică și diplomatică, dar și prin perseverență în atingerea idealului comun.

Este responsabilitatea noastră morală, a fiecărui român să reflectăm la semnificaţia acestei zile istorice și să înțelegem că România contemporană suntem fiecare dintre noi, oriunde, uniţi prin sânge şi credință!


<< Mai multe imagini  >>

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.