Advertisement

Ouă cu fipronil au ajuns și în Dolj. Au fost consumate înainte ca inspectorii DSV să le scoată de la vânzare

Calafat News
vineri, ianuarie 11, 2019 | 16:04 Last Updated 2019-01-11T14:04:21Z

Inspectorii de la Direcția Sanitară Veterinară Dolj confirmă că ouă contaminate cu fipronil au ajuns și în Dolj, însă cel mai probabil au și fost consumate până ca ei să apuce să le scoată de pe piață.

"Au ajuns o parte. Noi am controlat conform listelor de distribuție, dacă din lotul respectiv a intrat ceva în piață. Când am ajuns să controlăm lotul ăla nu mai exista de mult, se vânduse. Dar nu este un pericol iminent. Trebuie să mănânci foarte mult, pe o perioadă lungă de timp pentru a avea probleme de toxicitate. Ar trebui consumate 8 ouă pe zi, timp de un an, pentru a crea probleme de sănătate. Este un reziduu dintr-un medicament." , a declarat Andrei Butaru, director DSV Dolj.

În total, peste 100.000 de ouă contaminate au ajuns la consumatorii din România.

Isteria cu ouăle contaminate a inceput în noiembrie când s-au recoltat probe de la ferma din Teleorman. La începutul lunii decembrie rezultatele confirmau prezenta insecticidului motiv pentru care imediat inspectorii au pus sechestru pe cantitatea de ouă deținută în fermă. Mai mult decât atât, jumătate din cantitatea de ouă contaminate a fost distrusă.

Este în curs de desfășurare o anchetă pentru a se stabili cum a intrat fipronilul în acea fermă și cum se s-au găsit reziduuri ale acestui insecticid în ouă. Fipronilul este printre substanţele chimice cu grad de pericol moderat la om.

sursa: ziaruldecraiova.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Ouă cu fipronil au ajuns și în Dolj. Au fost consumate înainte ca inspectorii DSV să le scoată de la vânzare

Trending Now

Advertisement