News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Ouă cu fipronil au ajuns și în Dolj. Au fost consumate înainte ca inspectorii DSV să le scoată de la vânzare

Ouă cu fipronil au ajuns și în Dolj. Au fost consumate înainte ca inspectorii DSV să le scoată de la vânzare


Inspectorii de la Direcția Sanitară Veterinară Dolj confirmă că ouă contaminate cu fipronil au ajuns și în Dolj, însă cel mai probabil au și fost consumate până ca ei să apuce să le scoată de pe piață.

"Au ajuns o parte. Noi am controlat conform listelor de distribuție, dacă din lotul respectiv a intrat ceva în piață. Când am ajuns să controlăm lotul ăla nu mai exista de mult, se vânduse. Dar nu este un pericol iminent. Trebuie să mănânci foarte mult, pe o perioadă lungă de timp pentru a avea probleme de toxicitate. Ar trebui consumate 8 ouă pe zi, timp de un an, pentru a crea probleme de sănătate. Este un reziduu dintr-un medicament." , a declarat Andrei Butaru, director DSV Dolj.

În total, peste 100.000 de ouă contaminate au ajuns la consumatorii din România.

Isteria cu ouăle contaminate a inceput în noiembrie când s-au recoltat probe de la ferma din Teleorman. La începutul lunii decembrie rezultatele confirmau prezenta insecticidului motiv pentru care imediat inspectorii au pus sechestru pe cantitatea de ouă deținută în fermă. Mai mult decât atât, jumătate din cantitatea de ouă contaminate a fost distrusă.

Este în curs de desfășurare o anchetă pentru a se stabili cum a intrat fipronilul în acea fermă și cum se s-au găsit reziduuri ale acestui insecticid în ouă. Fipronilul este printre substanţele chimice cu grad de pericol moderat la om.

sursa: ziaruldecraiova.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu