Advertisement

Cetăţean turc cu paşaportul fratelui său, depistat la P.T.F. Calafat

Calafat News
miercuri, aprilie 03, 2019 | 12:06 Last Updated 2019-04-03T09:06:49Z

Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat un cetăţean turc care a încercat să intre ilegal în România, folosindu-se de paşaportul fratelui său, cu scopul de a ajunge în Germania.

Ieri dimineaţă, în jurul orei 07.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat-I.T.P.F.Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară, călătorind ca pasager într-un autoturism condus de către un cetățean turc, un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră un paşaport eliberat de autoritățile din Turcia şi un permis de şedere eliberat de autoritățile din Germania.

Procedând la verificarea documentelor de călătorie ale celor două persoane, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a avut suspiciuni cu privire la fotografiile documentelor prezentate de pasagerul autoturismului şi aspectul acestora, motiv pentru care au fost efectuate verificări suplimentare. Astfel, s-a constatat că persoana respectivă a încercat să folosească un paşaport şi un permis de şedere care aparţineau altei persoane.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că pasagerul este cetăţean turc, iar paşaportul şi permisul de şedere aparţineau fratelui său, fapt atestat de încă un permis de şedere valabil, eliberat de autorităţile germane pe numele său, care a fost găsit în bagajele bărbatului. Cel în cauză a declarat că a recurs la această metodă pentru că nu deţinea un document de călătorie valabil.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, aceasta a fost preluată de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Cetăţean turc cu paşaportul fratelui său, depistat la P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement