Decizie de ucidere în caz de confirmare a pestei porcine africane la Ciupercenii Vechi

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Formular nr, C.4 Decizie de ucidere în caz de confirmare a pestei porcine africane 

Centrul Local de Combatere a Bolilor judeţul Dolj Nr. 8312 /09.08.2019 


Decizie de ucidere în caz de confirmare a pestei porcine africane 

Către, Proprietarii exploataţillor de porcine din comuna: Localitatea, Ciupercenii Vechi 


Ca urmare a confimării oficiale a pestei porcine africane în focarul primar: 

Bistriceanu Stefan cod expl.R00703890167: Ciupercenii Vechi. Buletin de analiza IDSA nr.13778/17.07. 2019 

Centrul Local de Combatere a Bolilor din judeţul Dolj 
Decizie

 Având în vedere că în data de 17.07.2019 se confirmă evoluția pestei porcine africane în Localitatea, Ciupercenii Vechi pentru a reduce pericolul de răspândire a acestei boli în efectivele de porcine învecinate, prin prezenta dispoziție se ordonă uciderea preventivă imediată și distrugerea porcilor care se află în exploataţiile suspecte confirmate precum a carcaselor și furajelor provenite de la acestea. 

Porcinele vor fi evaluate și proprietarii vor fi compensați la prețul pieței din ziua uciderii. Plata se va face în decurs de 90 de zile calendaristice. 
Executarea măsurilor ordonate este realizată de angajați sau persoane însărcinate de DSVSA Dolj, de CLCB Dolj: IPJ Dolj, IJJ Dolj, GMJ, ISUDolj, MApN,de Consiliul Local al Primăriel CALAFAT, respectiv de ULS
Toate spațiile și adăposturile în care au fost ținute animale bolnave sau suspecte de boala precum și obiectele de orice fel care ar putea fi purtătoare de agenți patogeni, inclusiv vehiculele care au intrat în contact cu aceste animale vor fi obligatoriu curăţate și dezinfectate, conform medicului veterinar oficial. 
Furajele așternutul animalelor potențial purtătoare de agenţi patogeni trebuie arse sau ambalate la un loc cu gunoiul. 
Gunoiul va fi depozitat pe o platformă sigură, dezinfectat conform indicațiilor medicului veterinar oficial și menţinut acolo cel puţin trei săptămâni ; scurgerile lichide din adăposlurile de porcine sau din alte locuri în care au fost ținute porcinele trebuie dezinfectate conform indicatiilor medicului veterinar oficial. 

Violările acestei dispoziții reprezintă încălcări ale legii și pot fi sancționate cu amenzi. 

Cu stimă, 

Presedinte LCB DOLJ Prefect ing.Pur rescu Dan Narcis 

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.