Imigranţi din Egipt şi Canada, depistaţi în Dolj

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Doi cetățeni străini au fost depistați, de către polițiștii de imigrări, că stăteau și munceau ilegal în județul Dolj, unul primind decizie de returnare, altul o amendă în valoare de 1.200 de lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciului pentru Imigrări Dolj împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dolj și lucrători ai Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj, au desfăşurat, în perioada 18-20 septembrie, mai multe acțiuni proprii și în cooperare, pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, pe raza județului Dolj.

Cu aceasta ocazie au fost depistați doi bărbați, de 40, respectiv 70 de ani, din Egipt și Canada, care nu mai îndeplineau condițiile legale privind șederea și încadrarea în muncă.

„Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au stabilit că cei doi străini au intrat legal pe teritoriul țării, însă nu au părăsit România la expirarea dreptului de ședere. Astfel, pe numele egipteanului, polițiștii de imigrări au emis o decizie de returnare cu obligația de a părăsi țara noastră în termen de 15 zile, iar în cazul cetățeanului canadian, a fost luată măsura sancționării contravenționale în valoare de 1.200 lei, fiind interzisă returnarea, conform prevederilor O.U.G. nr. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată cu modificările şi completările ulterioare”, se arată într-un comunicat de presă al Serviciului pentru Imigrări al județului Dolj.

De asemenea, în cadrul acțiunilor, au fost verificate șapte societăți comerciale, fiind aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind primirea la muncă pe teritoriul României a unui străin fără aviz de angajare sau de detașare, precum și pentru nerespectarea obligației angajatorului de a comunica Inspectoratului General pentru Imigrări, în cel mult 10 zile de la data începerii activității, despre încadrarea în muncă a cetățenilor străini care nu au nevoie de aviz de angajare.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.