Advertisement

15 tone deșeuri din plastic oprite la P. T. F. Calafat

Gigel Ciobanu
vineri, iunie 25, 2021 | 11:19 Last Updated 2021-06-25T08:19:50Z

 

15 tone deșeuri din plastic oprite la P. T. F. Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Dolj au descoperit, în urma unui control specific efectuat asupra unui ansamblu rutier, cantitatea de 15.060 kilograme deșeuri din plastic, pentru care șoferul a prezentat documente de transfer neconforme.

În ziua de 22.06.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier condus de către un cetățean bulgar, în vârstă de 42 de ani. Acesta transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din plastic.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, lucrătorii noștri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că deșeurile, în cantitate totală de 15.060 kilograme, au fost încărcate din Bulgaria pentru o societate din Slovenia, iar documentația de transfer prezentată de către șofer, nu era conformă Regulamentului CE 1013/2006.

În consecință, autoritățile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport, astfel că, deșeurile au fost returnate societății  expeditoare.

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • 15 tone deșeuri din plastic oprite la P. T. F. Calafat

Trending Now

Advertisement