34 de situații de urgență, în 24 de ore, în sarcina echipelor ISU Dolj

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

 

34 de situații de urgență, în 24 de ore, în sarcina echipelor ISU Dolj

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate la 34 situaţii de urgenţă după cum urmează:

17 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

9 incendii izbucnite la vegetatie uscată, pe raza județului Dolj în comunlele Balasan, Lipovu, Cetate, Segarcea, Malu Mare, Pleniţa. În urma incendiilor au ars aproximativ aproximativ 124 ha vegetație uscată, reziduuri menajere, mărăciniş şi o cabană din lemn pe schelet metallic. Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.

 un incendiu izbucnite la plante furjere în comuna Cetate, str. Portului, unde au intervenit pompierii militri din cadrul Detașamentului de Pompieri Calafat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă. În urma incendiului au ars aproximativ 200 baloţi de paie. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind un foc deschis în spații deschise.

 1 incendiu izbucnit în gospodăria unei persoane din localitatea Bărca, str. Iancu Jianu, unde au intervenit pompierii militri din cadrul Secției de Pompieri Segarcea cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă şi un echipaj de prim-ajutor. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta în interiorul locuinței la mobilier și materiale textile, existând posibilitatea de propagare la întreaga casă de locuit. În urma incendiului au ars obiecte de mobilier, material textile şi aparate electocasnice. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind efect termic al curentului electric (aparate electrocasnice lăsate sub tensiune).

SERVICIUL VOLUNTAR PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ – 4

 15.07.2021, S.V.S.U. Apele Vii a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, în com. Apele Vii.

 15.07.2021, S.V.S.U. Amărăştii de Jos a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, în com. Amărăştii de Jos.

 15.07.2021, S.V.S.U. Poiana Mare a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, în com. Poiana Mare.

 15.07.2021, S.V.S.U. Pleniţa a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, în com. Pleniţa.

ALTE SITUAŢII DE URGENŢĂ – 2

 15.07.2021, ora 08.00, Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu un echipaj de căutaresalvare cu barcă pneumatică şi un echipaj de prim-ajutor la o persoană de aproximativ 21 ani, de sex masculin dispărut pe fluviul Dunărea, pe raza comunei Cetate. La intervenţie a participat şi un echipaj de scafandrii din cadrul ISU Dolj şi ISU Mehedinţi. Persoana a fost găsită, decedată.

 15.07.2021, ora 11.43, Detaşamentul Pompieri Calafat, a intervenit cu o autospecială pentru salvarea din mediu ostil vieții unui animal (canin) căzut într-un canal în mun. Calafat. Operțiunea de salvare a decurs fără probleme animalul fiind salvat.

Reamintim cetățenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament responsabil la nivel individual prin respectarea următoarelor măsuri de prevenție:

✅ purtarea măștii astfel încât nasul și gura să fie acoperite;

✅ igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;

✅ evitarea locurilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jurul nostru.

Atragem atenția tuturor persoanelor fizice și juridice că acțiunile de informare și verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor!

About the Author

Pentru început, mă numesc Gigel! Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să râd (când e nevoie). Îmi place să ascult lucruri interesante pe care cineva le povestește, nu mă plictisesc așa ușor și plus la asta, cînd te afli într-o co…

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.