Advertisement

Dosar penal pentru rănirea sau schingiuirea animalelor

Gigel Ciobanu
vineri, iulie 16, 2021 | 16:15 Last Updated 2021-07-16T13:15:58Z

 


Poliţişti din cadrul Seţiei 10 Poliţie Rurală Poiana Mare au fost sesizați prin apel 112, de o femeie din comuna Desa, cu privire la faptul că în comuna Poiana Mare, niște persoane maltratează o cabalină.

Poliţiştii s-au deplasat fața locului, însă în zona indicată nu au fost identificate persoane sau cabaline.

Din verificările efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că un bărbat de 48 de ani din comuna Cetate, a achiziționat fără documente sanitar veterinare, o cabalină femelă, de la un bărbat de 38 de ani, din comuna Poiana Mare, pe care în momentul urcării într-o autoutilitară, ar lovit-o cu o chingă, după care ar fi părăsit zona respectivă.

Cel în cauză a fost depistat de poliţişti pe raza comunei Cetate şi condus la sediul poliţiei pentru stabilirea situaţiei de fapt.

Bărbatul a fost sancţionat contravențional conform HG 984/2005, pentru cumpărarea ori luarea animalelor în proprietate fără documentele prevăzute de legislaţia sanitară veterinară în vigoare, cu amendă în valoare de 1200 de lei.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, iar cercetările sunt continuate, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie prin unitatea de parchet competentă.

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Dosar penal pentru rănirea sau schingiuirea animalelor

Trending Now

Advertisement