Advertisement

Cetățean străin, ascuns pe osia unei semiremorci, depistat în P.T.F Calafat

Gigel Ciobanu
miercuri, noiembrie 24, 2021 | 15:47 Last Updated 2021-11-24T13:47:08Z

 Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat - I.T.P.F. Giurgiu au depistat un cetățean străin, de naționalitate afgană, care a încercat să intre ilegal în România, ascuns pe osia unei semiremorci. Bărbatul intenționa astfel să ajungă în Germania.

Cetățean străin, ascuns pe osia unei semiremorci, depistat în P.T.F Calafat

În data de 24.11.2021, în jurul orei 03.20,  în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetățean turc, în vârstă de 53 de ani, care conducea un autocamion. Şoferul transporta conform documentelor prezentate, diverse mărfuri pe ruta Turcia – Germania.

La efectuarea controlului fizic al mijlocului de transport, pe osia semiremorcii, a fost descoperită ascunsă, o persoană de sex masculin.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit că bărbatul depistat, în vârstă de 31 de ani, este cetățean afgan. Acesta a declarat autorităților faptul că s-a urcat pe osia autocamionului, în timp ce se afla în Turcia, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, cetățeanul afgan, șoferul cât și mijlocul de transport au fost preluați de către reprezentanții Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Cetățean străin, ascuns pe osia unei semiremorci, depistat în P.T.F Calafat

Trending Now

Advertisement