Patru cetățeni afgani ascunși printre covoare, depistați de polițiștii de frontieră doljeni

 Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, patru cetățeni afgani care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunși în compartimentul pentru marfă al unui autocamion. Aceștia au fost preluați de către autoritățile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor.

Patru cetățeni afgani ascunși printre covoare, depistați de polițiștii de frontieră doljeni

În ziua de 25.03.2022, în jurul orei 23.05, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion, un cetățean turc, în vârstă de 56 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, covoare pe ruta Turcia – Germania.

Procedând la verificarea exterioară a mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au constatat faptul că șnurul asigurator era secționat și lipit, motiv pentru care au dispus efectuarea unor verificări amănunțite. Astfel, au fost descoperite în compartimentul marfă al autocamionului patru persoane de sex masculin.

Patru cetățeni afgani ascunși printre covoare, depistați de polițiștii de frontieră doljeni

La cercetări a rezultat faptul că cetățenii, cu vârste cuprinse între 18 şi 19 de ani, sunt din Afganistan și intenționau să ajungă în Germania. Aceștia au declarat că s-au urcat în autocamion când se aflau pe teritoriul Turciei, plătind fiecare suma de 3.000 euro unui conațional. Acesta din urmă i-a ajutat să se urce în autocamion, cu intenția de a ajunge în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, afganii, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către reprezentații Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

About the Author

Pentru început, mă numesc Gigel! Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să râd (când e nevoie). Îmi place să ascult lucruri interesante pe care cineva le povestește, nu mă plictisesc așa ușor și plus la asta, cînd te afli într-o co…

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
Acest site folosește cookie-uri de la Google pentru livrarea serviciilor și analizarea traficului. Adresa dvs. IP și programul user agent sunt trimise către Google împreună cu valorile privind performanța și securitatea pentru asigurarea calității serviciului, generarea statisticilor de utilizare, detectarea și remedierea abuzurilor.
Oops!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.