”MISIUNE ZERO COPII NEASIGURAȚI ÎN MAȘINĂ”

 Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj -  Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Serviciul Rutier au desfășurat în municipiului Craiova, în rândul participanților la traficul rutier, o activitate informativ-preventivă referitoare la neutilizarea corectă sau nefolosirea sistemelor de siguranță pentru copii.

”MISIUNE ZERO COPII NEASIGURAȚI ÎN MAȘINĂ”

Campania „Misiune Zero Copii neasigurați în mașină” derulată de PETROM, în parteneriat cu Poliția Română, își propune să schimbe atitudinea cetățenilor, în ceea ce privește siguranța copiilor pasageri în mașină și să-i determine pe părinții conducători auto să folosească sistemele de siguranță în mașină pentru copii.

Poliţiştii le-au oferit conducătorilor auto materiale informative și sfaturi privind folosirea corectă a sistemelor de siguranță pentru copii, precum și importanța purtării centurii de siguranță de către adulți.

Pentru prevenirea victimizării copiilor, vă reamintim următoarele:

• Copiii cu o înălțime de până la 135 cm pot fi transportați în autovehicule doar dacă se folosește un sistem de fixare în scaun (scoică, scaun auto și înălțător).

• Copiii cu o înălțime peste 135 cm pot fi transportați folosind un dispozitiv de fixare în scaun sau folosind centura de siguranță pentru adulți, dacă aceasta poate fi reglată astfel încât să nu treacă peste zona gâtului sau feței.

• Dispozitivele de fixare în scaun trebuie să fie omologate conform standardelor ece r44.03, pentru prinderea cu centură, R44.04 sau UN R129 pentru i-size și să respecte grupa de greutate și înălțime corespunzătoare. Acestea se instalează pe bancheta din spate, conform instrucțiunilor furnizate de către producător.

Atenție! 

•  Dispozitivele de fixare în scaun orientate cu spatele la sensul de mers pot fi instalate pe locul din față, dacă producătorul permite acest lucru și doar dacă airbagul este dezactivat.

• Dispozitivele  de fixare în scaun orientate cu fața la sensul de mers pot fi instalate pe locul din față, dacă producătorul permite acest lucru.

• Copiii scutiți de medic pot fi transportați fără scaun auto sau centură de siguranță, atâta timp cât sunt transportați pe bancheta din spate.

• Copiii până în 3 ani, scutiți medical, trebuie supravegheați de o persoană, alta decât conducătorul auto.

• Este interzis transportul în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranță. Fac excepție taxiurile (dar nu pe scaunul din față) și mijloacele de transport în comun.

• Peste vârsta de 3 ani și până la 150 cm  este permis transportul copiilor în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranță, doar dacă călătoresc pe scaunele din spate ale autovehiculelor.

About the Author

Pentru început, mă numesc Gigel! Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să râd (când e nevoie). Îmi place să ascult lucruri interesante pe care cineva le povestește, nu mă plictisesc așa ușor și plus la asta, cînd te afli într-o co…

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.