Advertisement

”MISIUNE ZERO COPII NEASIGURAȚI ÎN MAȘINĂ”

Gigel Ciobanu
miercuri, august 10, 2022 | 17:01 Last Updated 2022-08-10T14:01:40Z

 Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj -  Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Serviciul Rutier au desfășurat în municipiului Craiova, în rândul participanților la traficul rutier, o activitate informativ-preventivă referitoare la neutilizarea corectă sau nefolosirea sistemelor de siguranță pentru copii.

”MISIUNE ZERO COPII NEASIGURAȚI ÎN MAȘINĂ”

Campania „Misiune Zero Copii neasigurați în mașină” derulată de PETROM, în parteneriat cu Poliția Română, își propune să schimbe atitudinea cetățenilor, în ceea ce privește siguranța copiilor pasageri în mașină și să-i determine pe părinții conducători auto să folosească sistemele de siguranță în mașină pentru copii.

Poliţiştii le-au oferit conducătorilor auto materiale informative și sfaturi privind folosirea corectă a sistemelor de siguranță pentru copii, precum și importanța purtării centurii de siguranță de către adulți.

Pentru prevenirea victimizării copiilor, vă reamintim următoarele:

• Copiii cu o înălțime de până la 135 cm pot fi transportați în autovehicule doar dacă se folosește un sistem de fixare în scaun (scoică, scaun auto și înălțător).

• Copiii cu o înălțime peste 135 cm pot fi transportați folosind un dispozitiv de fixare în scaun sau folosind centura de siguranță pentru adulți, dacă aceasta poate fi reglată astfel încât să nu treacă peste zona gâtului sau feței.

• Dispozitivele de fixare în scaun trebuie să fie omologate conform standardelor ece r44.03, pentru prinderea cu centură, R44.04 sau UN R129 pentru i-size și să respecte grupa de greutate și înălțime corespunzătoare. Acestea se instalează pe bancheta din spate, conform instrucțiunilor furnizate de către producător.

Atenție! 

•  Dispozitivele de fixare în scaun orientate cu spatele la sensul de mers pot fi instalate pe locul din față, dacă producătorul permite acest lucru și doar dacă airbagul este dezactivat.

• Dispozitivele  de fixare în scaun orientate cu fața la sensul de mers pot fi instalate pe locul din față, dacă producătorul permite acest lucru.

• Copiii scutiți de medic pot fi transportați fără scaun auto sau centură de siguranță, atâta timp cât sunt transportați pe bancheta din spate.

• Copiii până în 3 ani, scutiți medical, trebuie supravegheați de o persoană, alta decât conducătorul auto.

• Este interzis transportul în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranță. Fac excepție taxiurile (dar nu pe scaunul din față) și mijloacele de transport în comun.

• Peste vârsta de 3 ani și până la 150 cm  este permis transportul copiilor în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranță, doar dacă călătoresc pe scaunele din spate ale autovehiculelor.

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • ”MISIUNE ZERO COPII NEASIGURAȚI ÎN MAȘINĂ”

Trending Now

Advertisement