Advertisement

Un cetățean sirian a folosit un document care nu îi aparținea, cu intenția de a ajunge in Germania

Gigel Ciobanu
luni, decembrie 19, 2022 | 11:11 Last Updated 2022-12-19T09:11:54Z

 Poliţiştii de frontieră au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, un cetățean sirian care a încercat să intre ilegal în ţară, folosind un pașaport, eliberat de autoritățile din Germania. Persoana în cauză a fost preluată de către autoritățile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor.

Un cetățean sirian a folosit un document care nu îi aparținea, cu intenția de a ajunge in Germania


În data de 17.12.2022, în jurul orei 08.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, o persoană de sex feminin, călătorind ca pasager într-un autoturism, condus de un cetatean sirian.

Persoana în cauză s-a legitimat cu un pașaport, eliberat de autoritățile din Germania.

Din studiul documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că persoana prezentă la control nu este una și aceeași cu cea din fotografia pașaportului.

În urma efectuării controlului corporal, al bagajelor și al autoturismului, polițiștii de frontieră nu au descoperit documente din care să rezulte identitatea reală a pasagerei. Persoana în cauză a declarat verbal că este cetatean sirian. Șoferul mijlocului de transport a declarat că femeia este sora lui și intenționa să o transporte până în Germania.

În cauză s-a procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, acestea precum și mijlocul de transport au fost preluate de către autoritățile Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Un cetățean sirian a folosit un document care nu îi aparținea, cu intenția de a ajunge in Germania

Trending Now

Advertisement