Peste 11.000 de țigarete ascunse într-un autocamion care transporta utilaje industriale, descoperite în P.T.F. Calafat

 Poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au depistat în urma unui control efectuat asupra unui autocamion care transporta utilaje industriale pe ruta Grecia-Marea Britanie, cantitatea de 11.400 de țigarete, ascunse și nedeclarate în partea din față a remorcii, sub paleții pe care era dispusă marfa transportată. Țigările, de diferite mărci, aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc, iar șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență.

Peste 11.000 de țigarete ascunse într-un autocamion care transporta utilaje industriale, descoperite în P.T.F. Calafat

La data de 06.11.2023, în jurul orei 14.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean bulgar, în vârstă de 53 de ani, aflat la volanul unui autocamion care transporta utilaje industriale pe ruta Grecia-Marea Britanie.

În urma controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în partea din față a remorcii, sub paleții pe care era dispusă marfa transportată, cantitatea totală de  11.400 de țigarete  (570 pachete de țigări). Țigările, de diferite mărci, aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc, iar șoferul nu a putut prezenta documente de provenineță.

Peste 11.000 de țigarete ascunse într-un autocamion care transporta utilaje industriale, descoperite în P.T.F. Calafat

Întreaga canitate de ţigarete, estimată la o valoare de 13.110 lei, a fost indisponibilizată de către polițiști iar, în cauză, șoferului bulgar i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet. 

About the Author

Pentru început, mă numesc Gigel! Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să râd (când e nevoie). Îmi place să ascult lucruri interesante pe care cineva le povestește, nu mă plictisesc așa ușor și plus la asta, cînd te afli într-o co…

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
Acest site folosește cookie-uri de la Google pentru livrarea serviciilor și analizarea traficului. Adresa dvs. IP și programul user agent sunt trimise către Google împreună cu valorile privind performanța și securitatea pentru asigurarea calității serviciului, generarea statisticilor de utilizare, detectarea și remedierea abuzurilor.
Oops!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.