O femeie din Calafat, condamnată pentru promisiuni de angajare pe mii de euro la DGASPC Dolj

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
image_title_here
Condamnată pentru promisiuni de angajare pe mii de euro la DGASPC Dolj

Descriere

Curtea de Apel Craiova a respins apelul formulat de o femeie condamnată la un an şi jumătate de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Potrivit anchetatorilor, inculpata ar fi cerut şi primit 4.500 de euro de la o femeie căreia i-a promis că va fi angajată la o casă de timp familial a DGASPC Dolj. În noiembrie 2023, aceeaşi femeie a fost condamnată definitiv la doi ani de închisoare într-un alt dosar, în care a fost acuzată că a primit sume de zeci de mii de euro. Banii ar fi fost primiţi în schimbul promisiunii că va angaja mai multe persoane la aceeaşi casă de tip familial. Potrivit anchetatorilor, inculpata a primit de la 23 de persoane, în total, sumele de 84.500 de euro şi 10.000 de lei.

Inculpata a fost deferită justiţiei în septembrie 2022, într-un dosar de trafic de influenţă instumentat de procurorii doljeni. Este vorba de un dosar disjuns dintr-un alt dosar de trafic de influanţă. Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2018, inculpata ar fi primit de la o femeie suma de 4.500 de euro. În schimbul banilor urma să aranjeze femeia la o Casă de Tip Familial din Calafat. Procurorii au mai stabilit că banii au fost înapoiaţi în cursul anului 2021. Şi asta în urma insistenţelor persoanei care nu a mai ajuns să fie angajată.

În faţa procurorilor, femeia a susţinut că avea de achitat un credit cu dobândă mare. În plus, pandemia de COVID-19 a generat scăderea veniturilor librăriei pe care o administra, „fapt care ar fi împins-o să comită infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată, prin pretinderea sumelor susmenţionate de bani de la respectivele persoane. Inculpata a acţionat astfel, având perspectiva că va proceda la fel cum a facut-o cu martora-denunţătoare, în sensul că se va folosi de bani, iar apoi le va spune tuturor că nu s-a putut rezolva cu angajarea şi le va restitui integral banii”, au explicat anchetatorii.

Condamnată pentru promisiuni de angajare la DGASPC Dolj

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj în septembrie 2022. Pe 30 octombrie 2023, inculpata a fost condamnată la un an şi şase luni de închisoare cu executare. Instanţa a mai dispus confiscarea de la martora denunţătoare a sumei de 4.500 de euro. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel de femeia condamnată la Curtea de Apel Craiova. Săptămâna trecută, instanţa i-a respins acţiunea ca nefondată. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă, aşa că inculpata urmează să execute pedeapsa stabilită de Tribunalul Dolj.

Alt dosar, aceleaşi acuzaţii

Procurorii DNA anunţau, în aprilie 2022, trimiterea în judecată a unei femei acuzate de trafic de influenţă. Anchetatorii au susţinut că inculpata ar fi comis infracţiunea de trafic de influenţă (în formă continuată) în numai câteva luni.

„În perioada decembrie 2020 – 04 aprilie 2021, inculpata ar fi pretins de la 23 de persoane (martori în cauză) sumele totale de 86.500 euro și 10.000 lei și a primit de la acestea 84.500 euro și 10.000 lei, în schimbul unei presupuse influențe pe care a afirmat că o are asupra unor angajați din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj. Concret, inculpata ar fi promis că îi va determina pe funcționari să-i ajute pe martori sau alte persoane din anturajul acestora să fie angajați într-un centru (Casa de Tip Familial Calafat II – nefuncțional în prezent) ce aparține DGASPC Dolj”, au precizat procurorii DNA. Inculpata a fost deferită justiţiei sub control judiciar.



Doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă

Acest dosar a fost înregistrat tot pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat pe 4 iulie 2023. Inculpata şi-a recunoscut faptele şi a fost condamnată la doi ani de închisoare cu executare. Instanţa a dispus confiscarea sumelor de 84.500 euro şi 10.000 lei.

De asemenea, judecătorii au menţinut sechestrul pus asupra sumelor de 26.000 euro şi 17.600 lei. Aceste sume au fost ridicate de la domiciliul inculpatei în iulie 2021. În plus, a fost menţinut sechestrul pus de procurori pe un apartament, situat în Calafat, şi pe o Dacia Logan. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel de inculpată la Curtea de Apel Craiova. În noiembrie 2023, Curtea de Apel Craiova a respins ca nefondat apelul formulat de inculpată.


sursa:gds.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.