600 de ani de Calafat sărbătoriți pe ritmuri folk : 1-8 August 2024

600 de ani de Calafat sărbătoriți pe ritmuri folk : 1-8 August 2024
600 de ani de Calafat sărbătoriți pe ritmuri folk : 1-8 August 2024

CJ Dolj alocă fonduri de la bugetul județean pentru festivalul de poezie și muzică folk de la Calafat, care va include, în acest an, serbarea a 6 secole de la atestarea documentară a orașului de pe malul Dunării.

Aleșii județeni au aprobat un proiect de hotărâre în acest sens la ședința ordinară de azi a consiliului județean. „Tabăra Folk” urmează să se desfășoare între 1 și 8 august.

„Asociația ,,Proiect pentru o lume a oamenilor mai buni” a solicitat Consiliului Județean Dolj, prin adresa nr. 12/2024, sprijin financiar pentru organizarea în perioada 1 – 8 august 2024, a Festivalului Internațional de Poezie și Muzică Folk ”Tabăra Folk”.

Acest eveniment, organizat în colaborare cu Casa de Cultură Calafat, a ajuns la cea de-a 27-a ediție, la care vor participa artiști consacrați ai genului poeziei cântate (folk) din România, Bulgaria, Serbia, Republica Moldova, actori, ziariști, organizatori de evenimente, tineri cantautori laureați la festivalurile naționale din ultimul an.

În cele opt zile ale festivalului, desfășurat sub sloganul „Asta-i muzica ce-mi place”, vor avea loc spectacole, lansări de CD-uri muzicale, cărți de versuri, în diferite locuri de atracție ale orașului Calafat, la care vor participa, pe lângă locuitori ai localității, mulți iubitori ai genului din țară și străinătate.

Având în vedere faptul că, la data de 5 august, se împlinesc 600 de ani de la prima atestare documentară a Calafatului, ediția din acest an a festivalului va fi dedicată acestei importante manifestări.

Pentru desfășurarea la standarde ridicate a tuturor activităților din festival (realizarea de materiale de promovare a activităților, servicii de promovare, servicii filmare, acordarea de premii, etc.), Consiliul Județean Dolj propune acordarea sumei de 50 mii lei din bugetul propriu județean, capitolul 67.02 „Cultură, recreere și religie”, se arată în referatul întocmit de funționarii CJ Dolj.



Follow us on Google News

About the Author

Dacă sunteți pasionat de un anumit subiect și doriți să-l împărtășiți cu lumea, bloguirea poate fi o modalitate excelentă de a face acest lucru. Cu dedicație și efort, vă puteți crea un blog de succes care vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.