Masura economica importanta a guvernului USL . Preţul alimentelor se va micşora cu 15 %, iar evaziunea fiscală se va dimininua

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Preţul alimentelor de bază va scădea cu 15% datorită reducerii TVA de la 24% la 9% pentru alimentele de bază. De asemenea, evaziunea fiscală se va diminua, potrivit reprezentanţilor patronatelor din domeniu.

“Un prim efect ar fi creşterea încasărilor bugetare. Se va reduce evaziunea fiscală la pâine de la 60%, cât este în prezent, la 15-20%”, a declarat Aurel Popescu, preşedintele patronatului Rompan din industria panificaţiei.

El a adăugat că preţurile alimentelor de bază, printre care şi pâinea, se vor micşora cu 15%.

“Dacă la 1 ianuarie 2012 scade TVA cu 15%, vom cumpăra în acea zi pâinie cu 15% mai ieftină faţă de cea cumpărată cu o zi înainte”, a spus preşedintele Rompan.

Şi Sorin Minea, preşedintele patronatului din industria alimentară Romalimenta, crede că preţurile la mâncare vor scădea.

“La aplicarea TVA, preţurile alimentelor pentru care acesta se va diminua vor scădea cu 15%. Cu ceva vreme înainte de aplicare se va opri creşterea preţulurilor, după care acestea vor scădea”, a spus Minea.

El crede, de asemenea, că reducerea TVA va determina scăderea evaziunii fiscale.
Premierul Victor Ponta a anunţat marţi că în proiectul de buget pentru anul viitor va fi inclusă o taxă pe valoarea adăugată de 9% pentru produsele agro-alimentare de bază.
Sursa: ziarul de calafat

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.