News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

REFERENDUM 2012: REZULTATE OFICIALE ora 10:00, conform BEC

REFERENDUM 2012: REZULTATE OFICIALE ora 10:00, conform BEC

Biroul Electoral Central a dat publicităţii, luni, la ora 10:00, primele rezultate parţiale oficiale de la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Astfel, potrivit BEC, 46,13% din românii înscrişi pe listele electorale s-au prezentat la vot duminică, până la ora 23:00. Numărul voturilor valabilile exprimate DA - 87,55%, NU - 11,12%. Voturi nule înregistrate - 1,31%.

Participarea la referendumul naţional din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu a fost în proporţie de 46,13%, a anunţat BEC, la ora 10:00, după centralizarea datelor din 97,52% din totalul secţiilor de votare. Datele sunt valabile pentru ora 9:30.


Numărul persoanelor înscrise în lista pentru referendum - 17.984.621. Numărul participanţilor la referendum 8.297.135, reprezentând 46,13% din totalul persoanelor înscrise în listă.


Numărul voturilor valabile exprimate la răspunsul DA - 7.264.819, reprezentând 87,55%. Numărul voturilor valabile exprimate la răspunsul NU - 923.147, reprezentând 11,12%. Numărul voturilor NULE - 109.169, reprezentând 1,31%.


Datele cuprind şi situaţia prezentată de secţii de votare din străinătate.


Următorul comunicat BEC va fi la ora 14:00.


Ultimele cifre oferite luni, la ora 00:30, de reprezentanţii Biroului Electoral Central, după închiderea secţiilor de votare, aratau o prezenţă la urne de 45,92%.


În momentul în care BEC va anunţa rezultatele finale ale referendumului pentru demiterea preşedintelui suspendat, vom şti dacă Traian Băsescu se va întoarce sau nu la Palatul Cotroceni.


Mai întâi, însă, Curtea Constituţională trebuie să valideze sau să invalideze referendumul. Dacă rezultatul final va fi sub 50% plus 1 prezenţă la vot, referendumul va fi invalidat, iar Băsescu îşi reia atribuţiile de preşedinte al României.


Dacă, dimpotrivă, rezultatul final va arăta o prezenţă la vot de peste 50%, atunci referendumul va fi validat, iar Traian Băsescu este demis. În acest caz, Crin Antonescu rămâne preşedinte interimar, iar în termen de trei luni se organizează alegeri prezidenţiale.

REFERENDUM 2012, REZULTATE. Numărătoarea paralelă a PDL arată o prezență la referendum de 45,45% după centralizarea a 97,11% din secțiile de votare, a anunțat luni dimineață liderul interimar al PDL București, Adriean Videanu.


Videanu a precizat că, în ciuda secțiilor care mai trebuie centralizate, cvorumul nu mai poate fi atins, iar prezența “probabil se va apropia foarte mult de estimarea BEC, adică 45.92%".


Președintele partidului, Vasile Blaga, a declarat și el că “mai sunt în jur de 100 de secții” de centralizat și că PDL va anunța rezultatele finale ale numărătorii paralele în jurul orei 11-12.


“Toată lumea trebuie să respecte legile statului și Constituția. Scorul exact trebuie să-l spună BEC și eu cred că mâine ar putea să-l spună, pentru că este vorba de un singur buletin. Deci, după ce BEC anunță rezultatul, CCR se pronunță, urmează convocarea celor două Camere pentru citirea deciziei CCR, după care președintele își reia mandatul. Nu depinde numai de noi cât durează, eu sper cât mai repede”, a declarat Blaga, întrebat ce urmează pentru scena politică.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu