Universitatea a scos la concurs 92 de posturi didactice

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
S-au deblocat posturile didactice în învăţământul superior. În aceste condiţii, Universitatea din Craiova organizează, în luna septembrie, concurs pentru ocuparea a 92 de posturi vacante. 

Cele mai multe catedre sunt pentru lectori, respectiv 59, urmate de oferta pentru conferenţiari de 23 de posturi. Pe listă se mai află un post vacant de profesor, altul de cercetător şi opt posturi de asistent universitar. Concursul se va derula în luna septembrie, după noile reguli impuse de Legea Educaţiei, intrată în vigoare anul trecut. Pentru postul de profesor candidaţii trebuie să susţină o teză de abilitare înainte de a se înscrie la concurs. Teza se susţine în faţa unei comisii de specialitate, numită de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, şi relevă capacităţile, performanţele didactice şi de cercetare ale cadrului didactic. Aceasta trebuie să prezinte în mod documentat realizările profesionale obţinute ulterior conferirii titlului de doctor în ştiinţă, care probează originalitatea şi relevanţa contribuţiilor academice, ştiinţifice şi profesionale care anticipează o dezvoltare profesională a viitoarei cariere de cercetare sau universitare, după cum precizează metodologia de concurs.

Studenţii doctoranzi pot candida

Din acest an, prin Legea Educaţiei, cel mai mic grad didactic în învăţământul superior este de asistent universitar, şi nu de preparator, cum era până în prezent. Pentru încadrarea pe un astfel de post vacant, un candidat trebuie să aibă statut de student doctorand sau să deţină diploma de doctor, fără a se impune condiţia de vechime în muncă. Studenţii doctoranzi nu pot ocupa funcţia de asistent pe o perioadă mai mare de cinci ani. Cea mai mare cerere de asistenţi universitari este la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, unde sunt patru posturi vacante. De asemenea, şi la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative sunt două posturi de asistent, din cele opt scoase la concurs.

Facultăţile cu cele mai multe catedre

În ceea ce priveşte clasamentul angajatorilor pentru anul universitar următor, pe primul loc se află Facultatea de Litere care a scos la concurs 14 de posturi, din care zece de conferenţiar şi patru de lector. Pe locul al doilea se află Facultatea de Mecanică - 12 posturi, dintre care unul de conferenţiar, zece de lector şi unul de asistent, urmată la mică distanţă de Facultatea de Ştiinţe Exacte - cu 11 posturi vacante, dintre care opt de lector, două de conferenţiar şi unul de asistent, şi Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor - cu un post vacant de profesor, unul de conferenţiar, patru de lectori şi patru de asistenţi universitari. De asemenea, Facultatea de Agricultură şi Horticultă dispune de zece posturi de lector.
Potrivit secretarului-şef al Universităţii din Craiova, Mircea Zăvăleanu, „tematica şi bibliografia pentru concursul de ocupare a acestor catedre se va afişa pe site-ul fiecărei facultăţi, în perioada imediat următoare“.

Au început înscrierile

Universitatea din Craiova a stabilit şi calendarul concursului. Pe 16 iulie au început înscrierile care se vor derula până pe 2 septembrie. În ceea ce priveşte evaluarea concurenţilor, aceasta se va derula la toate facultăţile, în aceeaşi perioadă, respectiv între 17 şi 20 septembrie, şi va consta atât într-o probă scrisă, cât şi în susţineri publice. Rezultatele se vor afişa pe 20 septembrie, iar eventualele contestaţii se pot depune între 20 şi 26 septembrie. Soluţionarea lor va fi publicată pe 26 septembrie. Concursul va fi finalizat la nivel de consilii ale facultăţilor şi validat de Senatul universitar pe 27 şi 28 septembrie, astfel încât noul an universitar va începe cu un corp profesoral mai mare, pe care Universitatea trebuie să îl susţină şi financiar, ştiut fiind faptul că 35% din salariile cadrelor didactice sunt suportate din autofinanţarea facultăţilor.
Sursa:gazeta de sud

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.