„Cheerleaders” de Băileşti

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus


Oraşul Băileşti se mândreşte cu trupa de majorete care a obţinut locul I la Olimpiada Şcolară de Majorete de la Oradea, anul acesta, iar în 2011 două locuri II, unul la aceeaşi competiţie şi al doilea la Cupa României de la Blaj. Fetele se antrenează zilnic şi speră să ajungă să participle la competiţii internaţionale.
Verginica Ciontu este profesoară de Educaţie Fizică şi Sport în municipiul Băileşti şi îi place să danseze. Prima dată a început cu dansuri sportive, unde a participat la diferite competiţii, dar pe parcurs a început să se gândească tot mai mult la dansul cu pom-pon. “În ultimii cinci ani am obţinut mai multe premii la dans sportiv, iar în anul 2011 am participat la Craiova la etapa de zonă, la majorete şi am obţinut locul I. Am văzut că se poate şi am început să ne pregătim din ce în ce mai mult”, a spus Verginica. Ideiile sunt ale profesoarei dar şi ale elevilor, din imaginaţie. Când iubeşti dansul totul vine de la sine şi coregrafia a devenit ceva uşor pentru profesoara de sport. Există trei grupe de majorete în Băileşti - grădiniţă, clasele I-IV şi clasele V-VIII, la acestă ultimă categorie obţinându-se cele mai bune rezultate. Fetele sunt susţinute de sponsori, majoritatea părinţi.

Antrenamente zilnice şi dure

Fetele au zilnic antrenamente care durează şi până la două ore. “Facem antrenamente pentru a obţine performanţă. Intensificăm antrenamentele în funcţie de competiţii. Nu putem să spunem că este uşor, dar merită. Când vedeam în filme cum dansează majoretele nici prin cap nu-mi trecea că pot realiza aşa mişcări şi să mă coordonez cu colegele. Avem între 11 şi 15 ani, dar când ajungem să câştigăm competiţii este un sentiment foarte frumos”, a spus Alniti Beatrice, elevă în clasa a VIII-a. La competiţiile la care participă se accepta dansuri precum modern, clasic, ţigănesc, contemporan sau latin. Trupa de majorete din Băileşti doreşte să se afilieze la Clubul Sportiv Progresul Băileşti, apoi la Asociaţia de Majorete cu Baston şi Twirling România ca să poată participa la Cupa României care va avea loc în luna noiembrie la Oradea. Fetele îşi doresc să deprindă twirling ca să poată participa şi la alte secţiuni în afară de cea de pom-pon. Trupa de majorete colaborează şi cu cei de la Casa de Cultură „Amza Pellea” şi participă la toate evenimentele locale, dar şi la alte manifestări unde este invitată. Fetele doresc să facă show, pentru asta se antrenează. “Noi trebuie să facem show. Aşa gândesc şi coregrafia, trebuie să atragem publicul, trebuie să facem spectacol. Aşteptăm colaborări din partea tuturor care doresc să ne cheme la spectacole”, a mai spus Verginica Ciontu. Autorităţile locale sprijină Şcoala “Av. Petre Ivanovici” pentru a susţine trupa de majorete. “Suntem mândri că în Municipiul Băileşti avem o trupă de majorete care are şi performanţe. Le-am sprijinit cu transportul şi masa la competiţiile sportive la care au participat şi sprijinim şi şcoala pentru a avea toate condiţiile. Acum ne zbatem să le afiliem la Asociaţia de majorete cu baston şi twirling România pentru a putea participa la mai multe competiţii sportive”, a declarat Costel Pistriţu, primar Municipiul Băileşti.

La Olimpiada şcolară de majorete, secţiunea pom-pon clasele V-VIII, au fost calificate următoarele echipe: Şcoala cu clasele I-VIII nr. 5 “Av. Petre Ivanovici” – Băileşti; Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu” – Oradea; Şcoala cu clasele I-VIII “Toma Cocisiu” – Blaj; Liceul Teoretic “Lucian Blaga” – Oradea; Şcoala cu clasele I-VIII Racoasa, jud. Bacău. Peste 600 majorete au participat la acest eveniment deosebit pentru practicantele acestui sport. Profesori, antrenori, directori de şcoli, toţi s-au bucurat de spectacolul oferit de aceste minunate fete. Locul I a fost obţinut de echipa Şcolii cu clasele I-VIII nr. 5 “Av. Petre Ivanovici” formată din elevele: Constantin Andra, Cotiga Claudia, Ciochia Alina, Dinu Larisa, Secu Anda, Neta Teodora, Ciurea Alexandra, Giurcan Andreia, Alniti Beatrice, Staicu Ioana, Marcu Alexandra, Iota Gabriela, Mozara Bianca, Obaciu Alina, Vilcea Maria, Popescu Gabriela pregătite şi însoţite de prof. Verginica Ciontu, coregraf Carmen Mitrache, asistent medical Carmen Vîlcea.
Sursa:lupamea.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.