News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Criză de mobilier pentru clasa pregătitoare

Criză de mobilier pentru clasa pregătitoare

Problemele cu mobilierul pentru clasa pregătitoare devin tot mai stringente. Numărul unităţilor şcolare care nu au primit băncile şi scaunele pentru cei mai mici elevi este în creştere. În Dolj, 30 de unităţi de învăţământ au semnalat în aceste zile că nu le-au fost onorate comenzile pentru prima clasă de învăţământ primar. De această dată, disfuncţionalităţile nu mai aparţin Eurodidactica, firma care a întârziat livrarea pentru că importa piesele din China, afectată de taifun. Probleme de livrare au apărut şi la şcolile care au semnat contracte cu firma Furnisa din Cluj, care trebuia să trimită către Dolj 782 de seturi de mobilier. Explicaţia dată pentru această situaţie ar fi „că materia primă a fost importată din străinătate şi s-au făcut câteva încurcături“. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj spun că depun eforturi pentru a rezolva problemele, înainte de deschiderea anului şcolar. „Am sunat reprezentanţii firmei şi am primit asigurări că, până la sfârşitul săptămânii, mobilierul va ajunge în toate unităţile şcolare. În acest timp şi directorii trebuie să ţină mereu legătura cu firma şi să facă presiuni. În cazul în care nu primesc comanda în timp util, trebuie să rezilieze contractul şi să se orienteze spre alt furnizor care să livreze urgent necesarul de mobilier“, a precizat inspectorul şcolar general, Georgică Bercea. Şcoala va începe luni, prin urmare, firmele care au încheiat contractele pentru a furniza mobilierul necesar elevilor de la clasele pregătitoare mai au doar patru zile la dispoziţie să-şi onoreze comenzile. Orice întârziere va da peste cap programa şcolară.
Sursa:gds.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu