News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Hramul Mănăstirii Maglavit

Hramul Mănăstirii Maglavit


Mâine, 8 septembrie, de praznicul Naşterii Maicii Domnului, Mănăstirea Maglavit din judeţul Dolj îşi va serba hramul. Credincioşii sunt aşteptaţi din această seară, când se oficiază Privegherea. Mâine, ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, va oficia slujba Sfintei Liturghii pe esplanada din faţa bisericii.

Piatra de temelie a Mănăstirii Maglavit – care poartă ca hramuri Izvorul Tămăduirii şi Naşterea Maicii Domnului – a fost pusă la data de 14 septembrie 1935, de episcopul râmnicean Vartolomeu Stănescu. Existenţa ei se leagă de persoana lui Petrache Lupu, un localnic din Maglavit care a avut mai multe viziuni pe locul pe care astăzi este ridicată mănăstirea. Ultima dorinţă a lui Petrache Lupu a fost aceea de a fi înmormântat în locul unde L-a văzut pe Dumnezeu. Din diferite motive, în 1994 – anul morţii sale – dorinţa nu i s-a îndeplinit.

În 1999, Nestor Vornicescu, mitropolitul Olteniei, a promis familiei că va muta osemintele lui Petrache Lupu în apropierea mănăstirii, întocmai cum îşi dorise. Anul trecut, la 29 mai, făgăduinţa a fost împlinită, iar rămăşiţele pământeşti ale ciobanului au fost luate din cimitirul comunei şi aşezate în faţa bisericii mănăstirii.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu