Advertisement

Hramul Mănăstirii Maglavit

Calafat News
vineri, septembrie 07, 2012 | 08:28 Last Updated 2012-09-07T05:28:48Z

Mâine, 8 septembrie, de praznicul Naşterii Maicii Domnului, Mănăstirea Maglavit din judeţul Dolj îşi va serba hramul. Credincioşii sunt aşteptaţi din această seară, când se oficiază Privegherea. Mâine, ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, va oficia slujba Sfintei Liturghii pe esplanada din faţa bisericii.

Piatra de temelie a Mănăstirii Maglavit – care poartă ca hramuri Izvorul Tămăduirii şi Naşterea Maicii Domnului – a fost pusă la data de 14 septembrie 1935, de episcopul râmnicean Vartolomeu Stănescu. Existenţa ei se leagă de persoana lui Petrache Lupu, un localnic din Maglavit care a avut mai multe viziuni pe locul pe care astăzi este ridicată mănăstirea. Ultima dorinţă a lui Petrache Lupu a fost aceea de a fi înmormântat în locul unde L-a văzut pe Dumnezeu. Din diferite motive, în 1994 – anul morţii sale – dorinţa nu i s-a îndeplinit.

În 1999, Nestor Vornicescu, mitropolitul Olteniei, a promis familiei că va muta osemintele lui Petrache Lupu în apropierea mănăstirii, întocmai cum îşi dorise. Anul trecut, la 29 mai, făgăduinţa a fost împlinită, iar rămăşiţele pământeşti ale ciobanului au fost luate din cimitirul comunei şi aşezate în faţa bisericii mănăstirii.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Hramul Mănăstirii Maglavit

Trending Now

Advertisement