News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Locuinţe ANL, sociale şi pensiuni în Calafat

Locuinţe ANL, sociale şi pensiuni în Calafat


În ultimii ani, Primăria Calafat a făcut şi câteva investiţii imobiliare importante. 
În primul rând, a rezolvat problema tinerilor care se aflau pe lista de aşteptare pentru locuinţe ANL. Recent, au fost finalizate trei scări de bloc, iar 40 de familii din cele 43 aflate în aşteptare au primit locuinţe. Blocurile ANL se află la mai puţin de un kilometru de intrarea către Podul Vidin-Calafat. Tot ca investiţie imobiliară, primăria a cumpărat de la compania de construcţii Astra un bloc părăsit, pe care îl va evalua şi va aloca fonduri pentru reabilitare începând cu 2013. 30 de familii nevoiaşe vor primi apartamente în acest bloc. De asemenea, o altă investiţie de utilitate publică este noua piaţă a oraşului, ce va fi folosită exclusiv pentru produsele nealimentare. „S-au investit circa 500.000 de lei. Vechea piaţă a oraşului va rămâne doar alimentară. Pentru toate celelalte, am construit această piaţă, cunoscută popular ca «Piaţa Bulgarilor», deoarece aici îşi vindeau aceștia diferite produse“, a încheiat primarul. 
Pentru viitor, primăria vrea să introducă în intravilan zona de plajă a Dunării până în satul Basarabi. Terenul va fi lotizat şi concesionat pentru construirea unor pensiuni turistice. De altfel, primarul Mircea Guţă este preşedintele unui Grup de Acţiune Locală (GAL) pentru dezvoltarea unei microregiuni care are în componenţă 16 localităţi. Suma alocată GAL Calafat este de 2,6 milioane de euro, iar proiectele contractate urmează să fie implementate până în 2015.
Sursa:calafatlive
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu