Se aşteaptă scumpiri pentru carnea de pui

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Carnea de pasăre s-ar putea scumpi până la sfârşitul anului din cauza majorării de preţ la furaje, cu 5% la poarta fermei, procent care se regăseşte în general triplat pe rafturile magazinelor, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), Ilie Van.

"Preţurile la furaje au crescut cu 30-35% începând cu luna august, din cauza secetei şi a producţiei mai mici din această toamnă", a spus Van. El a adăugat că scumpirea cărnii de pasăre va fi influenţată şi de majorările de preţ la combustibili şi energie.

"Preţurile la carnea de pasăre vor creşte cam cu 5% la poarta fermierilor, până la sfârşitul anului, dar asta nu reflectă scumpirea din magazine. În general, o creştere de preţ la poarta fermei se regăseşte de trei ori mai mare pe rafturile magazinelor", a afirmat Van, care estimează o majorare de preţ la carnea de pasăre de aproximativ 15% în magazine.

Acesta a mai spus că fermierii nu pot vinde la preţuri mai mari, care să acopere scumpirile de furaje şi ale utilităţilor, pentru că piaţa nu ar suporta aceste majorărări. "Din acest motiv, este posibil ca în următoarea perioadă să auzim de scăderi sau chiar de întreruperi de producţie. În ultimii ani la noi au crescut toate, mai puţin salariile", a explicat Van. Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, carnea de pasăre s-a scumpit cu 2% în primele opt luni ale acestui an. Piaţa cărnii de pasăre este estimată la aproximativ un miliard de euro şi a stagnat în ultimii ani.
Sursa:lupamea.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.