News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

1830 cazuri de viroze respiratorii

1830 cazuri de viroze respiratorii


Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima perioadă, în judeţul Dolj.
În săptămâna 44/2012,în judeţul Dolj s-au înregistrat 1232 cazuri de Infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), 597  cazuri de pneumopatii acute şi 1caz suspect de gripă. Cazul nu a fost confirmat, rezultatul probei investigate la Institutul Cantacuzino Bucureşti fiind negativ pentru virusurile gripale. Numărul total al cazurilor de viroze respiratorii înregistrat în această săptămână(1830) este mai mare decât cel de săptămâna trecută(1470) şi uşor crescut faţă de valoarea înregistrată în aceeaşi săptămâna a anului trecut (1790 cazuri).
Ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost 13,6%. Deoarece morbiditatea înregistrată se află in intervalul  aşteptat si nu există dovada circulaţiei de virusuri gripale in populaţie, caracterizăm săptămâna prin lipsă de activitate gripală.

Pentru prevenirea infecţiilor căilor respiratorii, Direcţia de Sănătate Publică Dolj recomandă populaţiei respectarea următoarelor măsuri:

-optimizarea regimului de viaţă si activitate prin:

  • alimentaţie corespunzătoare (în special fructe şi legume),
  • evitarea expunerii la frig,
  • purtarea de îmbrăcaminte si încalţăminte adecvată temperaturii din mediul ambiant,
  • exerciţii fizice moderate, evitarea surmenajului fizic si intelectual,
  • odihnă nocturnă suficienta,
  • evitarea fumatului, consumului de alcool si exceselor de produse cofeinizate (cafea, băuturi carbogazoase tip cola);

-spălarea frecventa a mâinilor, cu apă şi săpun, în special în situaţii de participare la activităţii publice (locul de muncă, scoală, unităţi de alimentaţie publică);

-în caz de strănut folosirea batistelor, din hârtie, de unică folosinţă care previn răspândirea picăturilor potenţial infectate în mediul ambiant, iar după folosire batistele trebuie depuse la coşul de gunoi.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu