1830 cazuri de viroze respiratorii

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima perioadă, în judeţul Dolj.
În săptămâna 44/2012,în judeţul Dolj s-au înregistrat 1232 cazuri de Infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), 597  cazuri de pneumopatii acute şi 1caz suspect de gripă. Cazul nu a fost confirmat, rezultatul probei investigate la Institutul Cantacuzino Bucureşti fiind negativ pentru virusurile gripale. Numărul total al cazurilor de viroze respiratorii înregistrat în această săptămână(1830) este mai mare decât cel de săptămâna trecută(1470) şi uşor crescut faţă de valoarea înregistrată în aceeaşi săptămâna a anului trecut (1790 cazuri).
Ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost 13,6%. Deoarece morbiditatea înregistrată se află in intervalul  aşteptat si nu există dovada circulaţiei de virusuri gripale in populaţie, caracterizăm săptămâna prin lipsă de activitate gripală.

Pentru prevenirea infecţiilor căilor respiratorii, Direcţia de Sănătate Publică Dolj recomandă populaţiei respectarea următoarelor măsuri:

-optimizarea regimului de viaţă si activitate prin:

  • alimentaţie corespunzătoare (în special fructe şi legume),
  • evitarea expunerii la frig,
  • purtarea de îmbrăcaminte si încalţăminte adecvată temperaturii din mediul ambiant,
  • exerciţii fizice moderate, evitarea surmenajului fizic si intelectual,
  • odihnă nocturnă suficienta,
  • evitarea fumatului, consumului de alcool si exceselor de produse cofeinizate (cafea, băuturi carbogazoase tip cola);

-spălarea frecventa a mâinilor, cu apă şi săpun, în special în situaţii de participare la activităţii publice (locul de muncă, scoală, unităţi de alimentaţie publică);

-în caz de strănut folosirea batistelor, din hârtie, de unică folosinţă care previn răspândirea picăturilor potenţial infectate în mediul ambiant, iar după folosire batistele trebuie depuse la coşul de gunoi.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.