News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Bacalaureatul 2013 se anunţă cu ghinion

Bacalaureatul 2013 se anunţă cu ghinion


Constatarea nu este o consecinţă a descoperirilor numerologiei sau a terminaţiei fatidice 13, ci este cu siguranţă un rezultat al slabei pregătiri a elevilor de liceu. Cel puţin aşa spun cifrele, căci 12,71% din elevii care „au susţinut proba la Limba română nu au reuşit să obţină nota 2 la simularea viitorului examen.
În ziua de 16 noiembrie a.c. a avut loc, în toate unităţile şcolare din judeţul Dolj, simularea probei de Limba şi literatura română pentru examenul de Evaluare Naţională şi pentru Bacalaureat. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a realizat o centralizare a rezultatelor simulării pentru clasele a VIII-a – viitorii liceeni şi pentru clasele a XII-a şi a XIII-a care urmează să susţină Bacalaureatul în această vară. Astfel, s-a comunicat faptul că, la simularea Evaluării Naţionale, 10,29% din cei 5.881 de elevi înscrişi nu au fost prezenţi, iar dintre cei care au susţinut proba, 69,3% au obţinut peste nota 5. Peste 9 au avut 637 de elevi, cu 10 fiind notaţi 17 dintre ei. Trei elevi din mediul rural se numără printre cei cu notă maximă.

În cazul simulării pentru examenul de Bacalaureat, rezultatele nu sunt nici pe departe comparabile cu cele înregistrate la elevii mai mici. 6.555 de elevi din clasele a XII-a şi a XIII-a ar fi trebuit să participe la simulare, însă numai 81,88% din ei s-au prezentat şi doar 38,46% au atins pragul de promovabilitate, obţinând nota 6. 8,17% din elevii care au participat la simulare au obţinut note peste 9, 14 din aceştia primind 10. Niciun elev din mediul rural nu a reuşit să obţină nota maximă.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu